Saladegroenten : Meer vitamines in het bloed!
Bij Tuinkrant is zopas het tweede deel verschenen van de reeks "Saladegroenten telen, één maal zaaien, meerdere malen oogsten". Klik hier om het te lezen.
Hierbij een overzicht van al de delen.
- Februari Deel 1 : Het zaaien en de voorbereiding
- Maart Deel 2 : Kiemgroenten oogsten
- April Deel 3 : Kiemplantjes verspenen
- Mei Deel 4 : Babyleaf en slamix oogsten
- Juni Deel 5 : Laten uitgroeien tot volwassen plant
- Maar, er is meer, je kan deze serie ook gewoon binnenhalen op uw PC als een complete pdf-brochure met tientallen instructiefoto's. Hoe? Heel simpel, schrijf in op de gratis nieuwsbrief over groenten (in de kolom hiernaast), en u krijgt onmiddelijk het adres toegestuurd waar u deze brochure gratis kan vinden.
Dat rauwe groenten heel gezond zijn, blijkt nogmaals uit dit artikel van AGFPN, de Nederlandse Promotiedienst van Groenten en Fruit
Mensen die sla en rauwkost eten, hebben hogere niveaus van diverse vitamines in hun bloed. Ook halen de sla- en rauwkosteters gemakkelijker de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van verschillende vitamines. Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. De onderzoekers zijn van mening dat bij het stimuleren van een hogere groenteconsumptie zeker ook aandacht moet zijn voor gebruik van rauwkostsalades. De inname van vitamine C, E, B6 en foliumzuur komt veel meer in de buurt van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheden bij de eters van saladegroenten. Mensen die rauwe groente eten hebben hogere gehaltes van de betreffende vitamines in hun bloed. Het gemiddelde verschil tussen geen en hoge salade-eters is 15%. De gehaltes van het in vetoplosbare lycopeen zijn vooral hoger als men ook dressing gebruikt. Olie in dressings vergemakkelijkt de opname van vetoplosbare vitamines door het lichaam. De salade- en rauwkosteters in dit onderzoek aten gemiddeld 86 tot 96 gram rauwe groenten per dag. (Bron : Nieuwsbrief agfpn)
Meer info over vitaminen in groenten