Aardappelen oogsten half maart.

Een grillige zomer, gevolgd door een warme winter kan voor gekke toestanden zorgen, getuige dit bericht uit De Boerderij van gisteren.

De tijd om aardappelen te planten breekt aan. Maar het Nederlands loonbedrijf Koopman is nog aardappelen aan het rooien bij akkerbouwer Tonny Pot in Sint Maartensdijk. De akkerbouwer heeft in het najaar gekozen om zijn consumptieaardappelen niet te oogsten. "De kwaliteit was toen heel slecht. Door de doorwas waren de aardappelen niet te bewaren." Met alle risico's vandien liet Pot de Bintjes in de grond, om te proberen in het voorjaar alsnog te rooien. Doordat het niet serieus gevroren heeft, is dit gelukt. "De aardappelen komen vers uit de grond en er zitten geen rotte aardappelen meer in." De aardappelen worden nu alsnog ingeschuurd om op een later tijdstip verkocht te worden. "Het is wel apart om tegelijk aardappelen te rooien en zomergerst te zaaien op één dag", aldus de akkerbouwer.

Om het nog gekker te maken, misschien gaan we met al die warmte naar een jaarrondteelt van aardappelen, want we hadden hier al het bericht over aardappelen oogsten met kerstmis en het bericht over aardappelen oogsten midden de winter  en niet te vergeten aardappelen oogsten uit de kas in april......

Of laten we maar normaal doen en het houden op een simpele primeurteelt van aardappelen.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen