Ga de eerste asperges steken met een Solex...

De aspergeroute is te boeken tussen 1 mei en 1 juli. U rijdt met een Solex richting het weiland van de Aspergeboer alwaar hij u zal leren Asperge-steken. Steek uw eigen portie bij elkaar om vervolgens met de oogst de keuken in te gaan. Na een korte uitleg over de Asperges worden deze bereid tot een heerlijke soep, waarna u op het land kan genieten van uw eigen gestoken asperges met ham.

Misschien kan de tour dit jaar eerder beginnen? Want de eerste asperges uit de koude grond zijn al gestoken! Uit De Telegraaf :

Het eerste portie asperges van dit seizoen is uit de grond gehaald. In De Telegraaf staat 21/03/2007 een foto waarop onder toeziend oog van Frans van Beerendonk van het Brabants Asperge Genootschap kweker Piet van Iersel uit Udenhout de eerste asperges uit de grond steekt.


Eerste asperges gestoken (foto: asperge die onder de zwarte folie zat en dus niet verkleurd is, ondanks het feit dat hij boven de aspergerug uitkomt)

Van Iersel is dit jaar de eerste kweker die met het witte goud van de koude grond komt, zo meldt de ochtendkrant. Volgens de kweker zijn de eerste asperges circa tien dagen eerder uit de grond gehaald dan vorig jaar.


In de Solextour is standaard het gebruik van de Solex, routes, een gevulde tank, begeleiding, een bezoek aan de theeschenkerij met een non-alcoholisch drankje en een leuk aandenken aan deze dag opgenomen.
Indicatie tijdschema
13:00 uur - Ontvangst
17:00 uur - Einde
Ook nog

  • Uitgaande van minimaal 12 en maximaal 25 personen
  • Kosten exclusief eten en drinken buiten het arrangement
  • Meer arrangementen, die alle op het platteland plaats vinden, vindt u op http://www.solextour.nl
  • Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

    Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



     
    WWW   Deze site

    Serie Groenten in Potten

    Meloenen kweken

    Courgettes telen

    Tomaten telen

    Aardappelen telen

    Paprika's kweken

    Bloemkolen kweken

    Ajuin telen