Groente- en Fruitwijzer nu ook in Nederland

Er was al de de groente- en fruitkalender van het Brusselse Gewest, de groente- en fruitwijzer van het Vlaamse gewest en nu is er ook in Nederland één gratis.

Groente- en fruitwijzer
Daarop staat wat meetelt voor de aanbevolen hoeveelheid van twee ons groente en twee stuks fruit en hoeveel groente nodig is om twee ons over te houden. Daarnaast is te zien wanneer groente- en fruitsoorten beschikbaar zijn. De Groente- en fruitwijzer wordt ook verspreid via groentewinkels, samen met twee feestelijke en gezonde kerstmenu’s. Je kan de gedrukte versie bekomen via dit bestelformulier voor de Groente- en Fruitwijzer (Nederland).

Digitaal
Een nieuwigheid is dat deze groente- en fruitwijzer ook digitaal te raadplegen is. Je kan er de groenten sorteren op ijzergehalte, vitamine C gehalte, tijdstip van verkrijgbaarheid enzovoort.

Win een jaar lang groenten!
Zeker ook niet te missen op de website van het voedingscentrum is de groente- en fruittest. Je kan er door een unieke slogan voor de campagne te bedenken een heel jaar lang gratis groenten en fruit mee winnen!

Al deze initiatieven kaderen in de actie  Eet en geniet méér van groente en fruit van het  voedingscentrum.nl.
De groente- en fruitcampagne is een meerjarige campagne en loopt tot 2010. In deze eerste fase wil het Voedingscentrum vooral bereiken dat meer mensen zich bewust zijn van de hoeveelheid groente en fruit die zij eten. Vervolgens is het de bedoeling mensen te stimuleren om ook daadwerkelijk meer groente en fruit te gaan eten. Groente en fruit zijn heel belangrijk voor een goede gezondheid, zowel op korte als lange termijn. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en andere waardevolle voedingsstoffen, terwijl ze weinig calorieën leveren. Uit tal van studies blijkt dat het eten van groente en fruit het risico op ziekten verlaagt.
Meer info op de website

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen