Tuindagen Beervelde tonen Italiaanse groenten

Twee jaar geleden was het de eerste vrijdag van oktober uitzonderlijk mooi herfstweer tijdens de Tuindagen van Beervelde.
Maar ook al was het weer minder goed, het bleef een hoogdag. Het was immers dan dat de Groente en Fruit Encyclopedie de laureaat was van de jaarlijkse verkiezing van het beste tuinboek. Welk boek dit jaar de prijs wint wordt bekend gemaakt op 6 oktober. Spannend!

Ook in 2006 worden de groenten in het zonnetje gezet te Beervelde. Traditiegetrouw zorgen Peter Bauwens en Guy Dirix daarvoor. In 2004 toonden zij minigroenten en in 2005 was de klimmende groentetuin aan de beurt. Deze zomer hebben zij Italiaanse groenten gekweekt om die in oktober te kunnen laten zien. Hun unieke tentoonstelling heet Legumi, verdure & ortaggi. Te bekijken op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober.
Welke groenten dat zullen zijn, dat is nu nog niet geweten. Zonder volledig te zijn kunnen we er toch een aantal raden. Heel wat groenten uit Italië verraden hun herkomst door hun Italiaanse naam. Radicchio, romanesco, lollo rossa, lollo bionda, rucola, carciofo (artisjok), pomodori of Roma tomaat, Romeinse sla, broccoli, zucchini (courgette)  lijken dan ook geschikte kandidaten voor deze tentoonstelling.

Natuurlijk gaan de Tuindagen over veel meer dan groenten. Wat er dit jaar aan speciaals te beleven valt lees je in het artikel van Tuinkrant

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen