Vergeten groenten in bokalen

Ook de industrie ziet brood in de trend van de vergeten groenten. Alhoewel , of venkel, knolselderij en schorseneer nu echt vergeten groenten zijn?

Knolrapen, lof, schorseneren en prei’, luidde de mantra in een van de liedjes van Drs. P. Een lied vol heimwee naar toen nog de tijd werd genomen bovenstaande groenten te bereiden. Maar dat ligt reeds lang achter ons, weet Hak. Kant-en-klaar, volgens Hak de enige manier om de mensen deze ’vergeten groenten’ te laten eten, omdat ze veel te bewerkelijk zijn. ’Hak in de Mix’, heet hetnieuwe product heet.

HaklogoHak zet in op retro-groenten
Hak lanceert een Hollandse groentenmix met bijna vergeten groenten gecombineerd met bekende soortgenoten. Er zijn drie varianten met de retro-groenten schorseneren, venkel en knolselderij.De groenten van vroeger zijn volgens Hak in vergetelheid geraakt omdat ze veel bereidingstijd vergen. Jammer, want ze zijn erg smakelijk en gezond, aldus de conservenfabrikant.

De schorseneren/lente-uimix bevat, naast schorseneren en lente ui, wortel, gele wortel, bleekselderij, koolraap en erwten. De venkel/tuinbonenmix bevat venkel, tuinbonen, snijbonen, flageolets en waterkastanje. De snijbonen/knolselderijmix wordt gevormd door snijbonen, knolselderij, babymaïs, courgette en paprika.

Bron : zibb.nl / nieuwsselectie - Hak zet in op retro-groenten.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen