Rauwe groenten op 9 in de snack top 10


Het blijkt dat de trend van snacking aan het toenemen is. In plaats van drie keer per dag eten we vandaag op heel veel verschillende tijden. De hoofdmaaltijd boet aan belang in en de tussendoortjes nemen toe. Dat je ook gezond aan snacking kan doen en hoe je dat doet kan je lezen op de

mini-website : Snacks met groenten, gezond en smakelijk

Dit bericht verscheen vandaag in  zibb.nl / landentuinbouw - Groente en fruit scoren slecht in snack top-10

In de top-10 lijst van meest populaire tussendoortjes komt fruit op de vierde plaats. Favorieter zijn chips, chocolade en koekjes. Knabbelen van rauwe groenten komt pas op de negende plaats. Dat is niet vreemd, omdat tussendoortjes minder dan de hoofdmaaltijd worden beoordeeld op het gezondheidsaspect.
Slechts een kwart van de ondervraagden in het betreffende consumentenonderzoek eet de hele dag gezond. Bij het maken van maaltijden zegt 51 procent overigens wel op de gezondheid te letten.
Uit het onderzoek blijkt dat het eten van snacks en tussendoortjes bijzonder populair is. Negen op de tien inwoners heeft altijd een tussendoortje bij de hand. Vrouwen hebben twee keer zo vaak dan mannen de gewoonte om frequent kleinere hoeveelheden te eten. Ongeveer 10 procent van de ondervraagde consumenten geeft aan dat snacks de hoofdmaaltijd vervangen.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen