Diepvriesgroenten worden duurder

Onlangs kon je het hier al lezen. Er is een zeer grote vraag naar diepvriesgroenten met schaarste tot gevolg. Vandaag staat het ook in Het Laatste Nieuws.

Diepvriesgroenten worden duurder.Producenten van diepvriesgroenten gaan hun prijzen met 5 tot 10 procent optrekken bij de jaarlijkse prijsonderhandelingen met warenhuizen, cateringbedrijven en verwerkers van diepvriesgroenten, zegt Jan Haspeslagh, gedelegeerd bestuurder van diepvriesbedrijf Ardo.

Gestegen kosten
Als reden voor de prijsverhoging noemt Haspeslagh de gestegen energie- en vervoerskosten in de sector. Bovendien zijn diepvriesgroenten schaars door de strenge winter in Europa. Daar komt bij dat de verse groenten door barre weersomstandigheden tot veertien dagen later op de markt komen en duurder zijn.
(Bron : Het Laatste Nieuws)

De land– en tuinbouwers worden er op korte termijn alvast niet beter van . De contractprijzen voor het hele jaar 2006 zijn al vast gelegd. Bij de onderhandelingen hadden zij nagenoeg geen prijsstijging kunnen bekomen. De prijsvorming aan de landbouwers zit trouwens al jaren in het slop. Hopelijk kunnen zij in 2007 ook profiteren van de grotere vraag naar diepvriesgroenten.

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen