Snoep(au)tomaatjes

In het berichtje pluktomaatje kon u onlangs lezen:

"De jury van de AGF-Innovatieprijs 2005 kende de eerste prijs toe aan het Pick-a-Tom concept. Pluktomaatje of Pick-Tom wordt gezien als het meest innovatieve marketingconcept."

Daarbij werd niet vermeld dat er ook nog een ander heel origineel concept in verband met diversificatie bij tomaten veel aandacht genoot op de AGF-beurs. De 'Tommies' of 'Snoeptomaatjes' kwamen onlangs weer in het nieuws in De Volkskrant. De titel van het artikel luidt'Snoeptomaatjes tegen overgewicht' met als aankondiging op de voorpagina 'Zoete tomaatjes in de snoepautomaat'.
Het artikel kondigt de tomaatjes aan als strijdmiddel tegen het overgewicht bij de jeugd.
"De strijd tegen overgewicht biedt kansen, denkt tomatenteler Van Mil. Zijn minitomaatjes liggen sinds kort in een uitgekiende snoepverpakking op scholen en in de supermarkt."

Op hun website http://www.tommies.nl/ lezen we


"Sinds 5 september zijn de Tommies zelfs te vinden bij een toplocatie van de Jamin in de Spuistraat van Den Haag. Een doorbraak in de AGF dat de grootste snoepleverancier van Nederland "Jamin" vers verkoopt."
Als dat geen hoogtepunt is! En ook nog
"Op dit moment worden op diverse scholen rond Leiden door Arron Fresh getest met gezonde snacks tussen de Lays chips, Venco droppen en andere snoep. De Tommies is er één van. Het blijkt dat de Tommies zeer goed verkopen. De komende weken wordt ook een nieuwe test ingezet met kleinere portie in een zakje. De pauzes op de scholen zijn niet lang, dus is een zakje van 75 gram met ongeveer 8 à 9 snoeptomaatjes misschien voldoende. De prijs van het zakje kan dan natuurlijk nog aantrekkelijker worden voor de studenten."
"De Tommies zijn momenteel in Nederland te vinden bij twee grote supermarkten en een tuincentrum."

Allemaal heel indrukwekkend is dat. Een mens zou zich afvragen hoe het mogelijk is dat de Tommies niet de AGF Trend Award gewonnen hebben. De Tommies zijn alvast een doorbraak op gebied van AGF marketing te noemen.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen