Groenten uit een flesje? De echte zijn onvervangbaar

Een jaar geleden pakte Unilever uit met Knorr Vie, waarover wij toen berichtten in het artikel
Een ‘groente- en fruit-shot’ uit de koelkast.
Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt het een onmogelijke taak om zomaar een gezonde portie groenten in een flesje te doen.


Dez razend populaire - en peperdure - groente- en fruitdrankjes als '2 fruit a day' (Hero) of 'Knorr Vie' suggereren een volwaardige vervanger te zijn voor verse groente en fruit.


In de Consumentgids van april wordt die claim afgedaan als 'pulp'.
De consument wordt met de nieuwste groente- en fruitdrankjes op het verkeerde been gezet, aldus de Consumentengids. Op het productetiket wordt het idee gewekt dat een flesje van het groente- en fruitsap overeenkomt met de dagelijkse behoefte groente en fruit. Geen enkele fabrikant blijkt die claim te kunnen onderbouwen.


Albert Heijn (producten: '2onsgroente&2stuks fruit' en '2 stuksfruit') en Zonnatura (product: 'Zappa') geven aan zodanig veel groente en fruit in hun flesjes gestopt te hebben, dat de Consumentenbond zich afvraagt hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben, gezien de beperkte inhoud van de verpakking.
Fabrikant Knorr beweert dat een 'Knorr Vie' de helft van de dagelijkse behoefte groente en fruit dekt. Eigenlijk zegt deze fabrikant: je moet iedere dag twee van onze flesjes drinken. Daarmee krijg je echter minder voedingsvezels binnen dan met de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit.

(Bron : zibb.nl / landentuinbouw - Flesjes groente en fruit niet meer dan aanvulling)


Lees ook het originele artikel in de consumentengids

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen