Warmste nacht in maart ooit

In de artikels Geen lente in de groentekas en Een late lente? werd bericht over de uitzonderlijk donkere en koude februarimaand. Daarna volgde een uitzonderlijke koude maand maart. Althans tot vrijdag laatstleden. Want toen konden we al schrijven "Hoge nachttemperaturen, het startschot is gegeven"
En nu zien we dit

De afgelopen nacht was in Vlaanderen de warmste ooit gemeten in maart. Dat was deze middag te horen en te zien in het VTM-nieuws. (Bron)
Zoals gemeld in het vorige bericht Hoge nachttemperaturen, het startschot is gegeven maakt de natuur op enkele dagen tijd een grote inhaalbeweging. De groei kwam op drie dagen in één sprong op gang. (Uw gazon al eens bekeken?). Ook nog op het VTM-nieuws:

Op het veld toont een landbouwer hoe het kiemproces van de erwten in enkele dagen tijd vlot op gang kwam en hoe alzo verloren gewaande groeidagen nog gedeeltelijk kunnen worden gerecupereerd. Wat verder in de straat blijkt net hetzelfde aan de hand te zijn bij Rode Eersteling: een primeuraardappelras voor directe verkoop.
Een wat rijpere landbouwer zei : "De natuur herstelt steeds zichzelf. De verliesdagen zullen nu wel gedeeltelijk worden gerecupereerd". (Bron)
Inderdaad, de natuur komt altijd op zijn pootjes terecht.....

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen