Groenten kennen geen seizoenen meer.
Op zaterdag 1 april opent het Openluchtmuseum te Arnhem weer alle deuren voor het publiek.
Je maakt er kennis met het telen van oude gewassen. Dit is een onderdeel van het thema ‘Eten en Drinken’ die dit jaar aan bod komt. Vroeger at je wat de pot schafte, al was het slechts een ‘boterham met tevredenheid'. Zomergroenten waren er in de winter niet.
Vanaf het blauwe ‘los hoes’ uit Harreveld begint een wandeling langs boerderijen, huizen en velden in het museum. Bezoekers ontdekken hoe het eten werd verbouwd en vergaard, bewaard en verwerkt. Ook maken ze kennis met oude gewassen en groenten en granen als spelt, boekweit, pronkbonen en pastinaak.
In het blauwe ‘los hoes’ uit Harreveld hangt vanaf 1 april de kookpot te pruttelen boven het vuur. „Daar wordt ook geregeld echt gekookt“, zegt Berkhof. ,,De mensen proeven zo de sfeer van vroeger, waar beesten en mensen samenleefden in één ruimte en er maar één pot beschikbaar was voor een karige maaltijd.“
Meer info : het openluchtmuseum van Arnhem