Kasteel Groeneveld : Tentoonstelling
Volkstuinen, lekker groen, traditie en vernieuwing.

Vanaf vandaag is er de tentoonstelling
Lekker groen! Volkstuinen,
traditie en vernieuwing
in Kasteel Groeneveld, Baarn.

De functie en locaties van de volkstuinen in Nederland veranderen.
Fungeerden zij voorheen vooral als extra voedselbron, tegenwoordig hebben de volkstuinen steeds meer een sociale - en recreatieve functie. Zo'n 250.000 Nederlanders hebben tegenwoordig een volkstuin, en waren het vroeger alleen de arbeidersgezinnen, nu maken ook studenten, tweeverdieners en alleenstaanden er gebruik van.

Waren zij vroeger echter vooral gelegen op aantrekkelijke locaties in en om de steden, ze worden nu steeds meer bedreigd door bijvoorbeeld woningbouw en veranderende infrastructuur.

De tentoonstelling laat zien wat de volkstuinen bedreigt en wat voor een mogelijkheden en kansen zij juist bieden. De tentoonstelling bestaat uit foto's, kaarten, moderne gereedschappen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van tuinen. Tevens zal er bij deze tentoonstelling in de moestuin een kunstwerk te bezichtigen zijn van Wim Schermer passend bij het thema.

De tentoonstelling 'Lekker groen' is te zien van 3 april 2006 t/m 7 januari 2007 in Kasteel Groeneveld,. Groeneveld 2 Baarn, routebeschrijving via www.kasteelgroeneveld.nl

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen