Kinderen maken kennis met de groenteteelt
Voor meer info en het volledige artikel: www.reo.be


Sla je Slag biedt kinderen uit het 5e en 6e leerjaar de kans om op een boeiende en interactieve manier kennis te maken met de tuinbouwsector. De leerlingen brengen in de voormiddag een bezoek aan de REO Veiling waar ze een kijkje nemen achter de schermen. Ze zien er hoe tuinders hun groenten en fruit aanvoeren, hoe de producten zorgvuldig gekeurd worden, hoe de veilingklokken werken en hoe heftrucks de producten vervolgens naar de laadkaaien brengen. Aansluitend kunnen ze een en ander zelf ontdekken op de interactieve tentoonstelling Sla je Slag van LAVA (Logistieke en Administratieve Veiling Associatie).

De leerlingen zetten in de namiddag hun ontdekkingstocht verder met een bezoek aan een tuinbouwbedrijf in de streek. Dit is voor vele kinderen het hoogtepunt van de dag waar ze een pak leuke herinneringen aan overhouden. Opdat de bezoeken in alle weersomstandigheden zouden kunnen plaatsvinden, komen vollegrondsgroenten niet aan bod. De nadruk ligt op glastuinbouw (sla, tomaat, aardbei), witloof en champignons.

De organisatoren willen met dit initiatief kinderen op een aangename manier laten kennismaken met de tuinbouw. Het is eveneens een belangrijk initiatief waarmee de sector het imago van de tuinbouw wil verbeteren.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen