Nieuw! Raapstelen laten thuisleveren als TPG postpakket!

Op de website www.raapstelen.nl staat momenteel het volgende bericht.

Ca. 10 maart verwachten we weer de eerste raapstelen 'Gewone Groene' te oogsten. Dit jaar starten we met direct versturen naar u als geïnteresseerde in deze relatief onbekende groente.

Kwekerij Miranda wil u dus graag het product toesturen per TPG post. Daartoe werden al de nodige voorbereidingen getroffen. Welke voorbereidingen dat zijn en wanneer dit initiatief op gang komt kan je nalezen op de raapstelenweblog : http://raapstelen.web-log.nl/
Kwekerij Miranda laat duidelijk verstaan waarom ze dit initiatief nemen:

"Ik/we weten wel één ding zeker: "Als we niet bewegen, gebeurt er zeker niets......." We zijn een relatief kleine kwekerij dus moeten we creatief worden in het grote geweld van supermarkten en grootschalige kwekerijen."


Wie dacht dat deze groente alleen in grootmoederstijd gegeten werd zit er goed naast. Raapstelen zijn hip en smaken voortreffelijk, zowel rauw als gekookt, als voorjaarssoep en stampot, als pastagroente en garnituur. Er zijn heel veel recepten mogelijk.
Raapstelen worden op traditionele en ambachtelijke wijze geteeld. De handmatig gezaaide bladgroente groeit zonder verwarming op tot een ouderwetse voorjaarsgroente. Ze worden in bosjes of los verkocht. De aanvoer begint meestal medio februari en loopt tot en met juni.
Kwekerij Miranda zette de volledige teelt van zaadje tot oogst in beeld.
Klik hier om de foto's van het teeltverloop te bekijken

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen