Gastronomische teelten uit De Lovie

In De Lovie, centrum voor begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap in Poperinge(B), kweekt men al sinds vier jaar speciale aardappelrassen zoals Corne de Gatte, Belle de Fontenay, Ratte, Pompadour en ook Vitelotte (Truffelaardappel). Deze teelten worden manueel geoogst door mensen met een verstandelijke handicap en met de grootste zorg gereinigd en verpakt. Ze worden onder het "Flandria" en "Fine Fleur - label" via de Reo-veiling in de handel gebracht. Het "Flandria" en "Fine Fleur - label" garandeert je dat het om een vers product gaat dat aan strenge kwaliteitseisen voldoet.

Eigenlijk is men in het Meetjesland dus toch niet meer zo nieuw met de teelt van Truffelaardappelen (zie dit vorig artikel).

Naast deze oude aardappelrassen worden er in De Lovie ook Topinambour of aardpeer, Crosnes of japanse andoorn en in de winter de streekdelicatesse "Poperingse hopscheuten" gekweekt. Weinig mensen kennen deze teelten maar eenmaal geproefd, plaatst men graag een bestelling.

Wil je zelf ook een proevertje of meer uitleg over de verschillende gastronomische teelten? Kom langs op vrijdag 16 december tussen 17.30u en 21.30u naar "Kerst op De Lovie". Inkom is gratis. Je kan er genieten van het feeëriek verlicht kasteeldomein, poëzie in de kapel, kunsttentoonstelling, live-muziek in het kasteel, evocatie van het kerstverhaal en straattheater, ijssculpturen, ... en gastronomsiche degustaties. Meer info op www.delovie.be, klik op kerstevenementen".

Meer info over de gastronomische streekproducten en hoe je ze ook rechtstreeks in De Lovie kan bestellen, vind je op : www.delovie.be en klik op "gastronomische streekproducten" Je vindt er ook enkele suggesties voor je feestmaaltijd.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen