De Duitse schlager in Nederland en België

JACQUELINE BOYER

°23.04.1941
Jacqueline Boyer komt in dit overzicht enkel voor wegens een aantal wetenswaardigheden, die eigenlijk weinig uitstaans hebben met de Duitse schlager en zeker niet met de uitstraling ervan in België en Nederland. Ze won in 1960 in Londen het Eurovisie Songfestival met "Tom Pilibi".
Ze scoorde in Duitsland wel hoog met de opvolger van "Tom Pilibi", nl. "Mitsou" een compositie van het duo Christian Bruhn-Georg Buschor, die ook al voor Conny's "Zwei kleine Italiener" getekend hadden en dat later nog zouden doen voor o.a. de talloze Duitse hits van Mireille Mathieu. Meer hierover vindt u bij Christian Bruhn zelf. De bekendheid van haar andere Duitse hits haar andere Duitse hits overschreed evenwel de landsgrenzen niet. Later nog, nam Jacqueline Boyer enkele Engelstalige platen op onder het pseudoniem Barbara Benton. Ze zong vanzelfsprekend ook "Tom Pilibi" in het Duits.
Eveneens interessant om weten is dat Jacqueline de dochter is van het Franse artiestenpaar Lucienne ("Parlez-moi d' amour") Boyer en Jacques Pills, schuilnaam voor Jacques Ducos.
Deze Jacques Pills was eind jaren '40, begin jaren '50 in Frankrijk  "très à la mode". Hij maakte met Gilbert Bécaud succesvolle tournees, o.a. in de Verenigde Staten. Samen schreven ze voor Edith Piaf "Je t' ai dans la peau'. Korte tijd later had hij ze wel degelijk "dans la peau" vermits hij er in 1953 mee huwde. Hij  slaagde er echter niet in haar van drugs en alcohol weg te houden. Jacqueline Boyer is tot op heden steeds blijven "het Franse chanson" zingen, of wat dat ook moge betekenen. Ze trad o.m. op met Charles Aznavour, Charles Trenet, Jacques Brel, Georges Brassens en andere coryfeeën ..