Reuzenaardappel gekweekt? Zet hem hier neer.

In Het Laatste Nieuws verscheen vandaag een artikel over een zogezegde reuzenaardappel.
Veel moestuingebruikers zijn tevreden over de oogst van de aardappelen. Over het algemeen iets minder knollen per struik, maar wel veel grote aardappelen. Een gevolg van het uitzonderlijke zachte en zonnige groeiseizoen bij het begin van de teelt. En ondanks het feit dat er overal in mindere of meerdere mate problemen waren met de aardappelplaag. De grootte van de pieper (NL) of patat (B) is een meevaller. Misschien dat dit jaar wel het jaar wordt van de "aardappel records".

Hier alvast een foto van mijn voorlopige records. Want er zitten nog wat grote Berbers in de grond.

berber717 redscarlet

Stuur de foto van uw dikste aardappel naar lezersbijdrage@plantaardig.com. Deze wordt dan hier geplaatst. En zo kan dit de pagina met de zwaarste aardappels van de Lage Landen worden.

Familie vindt reuzenaardappel in moestuin (HLN.be 20/07)

De familie Vanmarsenille-Vandevelde uit Zoutleeuw heeft in de moestuin een opvallende ontdekking gedaan.

Vader Rudy trof er een aardappel van maar liefst 1.036 gram aan. De reuzenaardappel is 22 centimeter lang en heeft een omtrek van 49 centimeter. «Tot nu toe leverde onze oogst steeds wat kleine aardappeltjes op. De grond was dan ook niet al te best. In het voorjaar heb ik daarom wat compost gestrooid van groenten-, fruit- en tuinafval. Verder heb ik de natuur gewoon haar gang laten gaan. Sproeien is er zeker niet bij.»

Rudy keek wat verrast op, toen hij gisteren zijn teelt ging aanschouwen. «Naast de aardappel van één kilogram waren ook alle andere exemplaren groter dan anders. Normaal halen we tussen de 400 en 500 kilogram aardappelen uit onze tuin.

Nu is dat het dubbele. Allemaal dankzij de gft-compost.» Of het gezin de komende maanden al die aardappelen wel zal op krijgen? «Dat zal wel lukken», zegt Rudy. «Ik ben verzot op frietjes.» (www.hln.be)

DSC01033Ad schrijft :
Ik heb een moestuin langs een dijk.  Zware kleigrond, had van alles geteeld vroege aardappelen (Doré) en Frieslanders. Deze week heb ik mijn laatste Frieslanders uitgedaan met als resultaat een aardappel van 862 gr zie foto. Ik heb een moestuin in Oud-Gastel Noord-Brabnt Nederland. met vrg A v As  

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen