Komkommer bewaart langer in krimpfolie
Nu de komkommerplanten volop aan het produceren zijn kan u misschien ook deze tip uit de vakpers toepassen. Maar bewaar ze best niet in de koelkast. Zoek een koele plaats uit, een temperatuur van 10°-12°C is ideaal, bij een lagere temperatuur ontstaat koudebederf. Dus beter een iets hogere temperatuur dan te koud. Hetzelfde geldt voor alle warmtebehoeftige vruchtgroenten : tomaat, paprika, courgette, meloen, aubergine.
Plastic om komkommer verlengt houdbaarheid met 10 dagen. Consumenten hebben kritiek op de plastic verpakking om komkommers in de supermarkt. De Britse Cucumber Growers Association (CGA) liet daarom onderzoeken of de krimpfolie om de komkommer voldoende voordeel heeft. Er werd 2 weken getest met verpakte en onverpakte komkommers in een koelcel en in een koelkast thuis. De onverpakte komkommers werden na 3 dagen zacht en na 5 dagen rimpelig. De verpakte komkommers waren na 14 dagen nog verkoopbaar. De verpakte komkommers werden wel lichter van kleur en een beetje zacht, maar konden na 14 dagen nog verkocht worden. Het verschil in houdbaarheid is zo groot dat de CGA het advies handhaaft om komkommers in krimpfolie te verpakken om de kwaliteit te behouden. Bron AgriHolland : nieuws
Ook broccoli bewaart veel langer in krimpfolie. De geelverkleuring, typisch voor broccoli blijft veel langer uit. Broccoli kan wel in de koelkast natuurlijk