Duurzame teelt van kolen op Dag van de Aarde

Dag van de aarde In het kader van de ‘Dag van de Aarde’ wordt op zondag 22 april ’07 van 14u tot 17u. een demonstratie ‘duurzame kolenteelt georganiseerd op het bedrijf van Wim Demeulenaere, Hazelstraat 2 te Gits.
De activiteit richt zich naar alle geïnteresseerden die op een aangename manier kennis willen maken met enkele duurzame methodes van vogelafweer, bemesting, irrigatie en gewasbescherming bij de teelt van kolen in vollegrond.
Via het demonstreren van een aantal technieken wordt er gewezen  op de win-win situatie die kan ontstaan bij een duurzamer teeltwijze.

Landbouw en leefmilieu kunnen op die manier evolueren tot een duurzaam partnerschap.

Wat valt er te beleven?

  • enkele minder mens- en milieuverstorende vogelafweertechnieken worden gedemonstreerd. 
  • recente ontwikkelingen op het vlak van bemestingstechnieken die kunnen leiden tot een accurater gebruik van meststoffen
  • info over meer duurzame irrigatietechnieken waarbij gestreefd wordt naar een optimale watergift volgens de behoefte van de plant
  • informatie over een precieser en dus duurzamer gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op basis van waarschuwingsberichten na het waarnemen van ziekten en plagen.

Kortom, een flinke brok duurzame info staat de bezoekers op de Dag van de Aarde te wachten!

Het initiatief wordt georganiseerd door de Houtlandse Milieuvereniging en mede ondersteund door de provinciale gebiedswerkingen landbouw en leefmilieu van de provincie West-Vlaanderen, de West-Vlaamse Proeftuin voor Industriële Groenten van het POVLT, het Provinciaal Centrum voor Landbouw en Milieu (Proclam) en de gemeente Hooglede-Gits.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen