Minister-president Yves Leterme bezoekt volkstuintjes Oostende

Leterme hanteert de tuinfrees Heel wat volkstuintjes worden bedreigd en daar wil Minister-president Yves Leterme iets aan doen. Tijdens een bezoek aan een volkstuintje vanmorgen in Oostende liet hij weten dat er een studie in de maak is om alle volkstuintjes in kaart te brengen. De resultaten van het onderzoek, zullen als leidraad dienen bij het ontwerpen van een beleid voor deze volkstuinen.
"De zones zijn nu ruimtelijk niet ingekleurd en zijn vaak bedreigd'', aldus Yves Leterme.

Hij koos Oostende voor de voorstelling van zijn plan omdat de vzw Akkerwinde die de volkstuintjes beheert, 25 jaar bestaat en er een goede samenwerking is voor de volkstuintjes met het stadsbestuur.

De Vlaamse Volkstuin heeft momenteel 40.000 leden en staat vooral in voor vorming en voorlichting. "Ook hobbytuinders moeten een adequate vorming krijgen", aldus Leterme, die daar jaarlijks 130.000 euro voor vrijmaakt. Hij is immers ook minister van Landbouw, en dus ook bevoegd voor de educatie van de volkstuinders.

De Vlaams minister-president  wil ook de wachtlijsten voor volkstuintjes wegwerken. Nu zijn er 60.000, terwijl er almaar meer gegadigden zijn. Daarom gaat Minister Leterme er meer ruimte voor voorzien.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen