Kom in de kas!

'Kom in de Kas' valt dit jaar op zaterdag 31 maart en zondag 1 april.

Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de tuinbouw in al haar facetten. Het is een evenement van kijken, ruiken en proeven is een heerlijke dag uit voor het hele gezin. Trendy bloemen, exotische kamerplanten en avontuurlijke groenten, u ontdekt het allemaal. Op de tuinbouwbedrijven en in de gebieden eromheen worden talloze activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen hun hart ophalen.

Eb en vloed tussen de potplanten, de kleurenpracht van tropische planten, smaakvolle groenten, planten vermeerderen uit een klein stukje plantenweefsel. Het is allemaal te zien en te beleven tijdens Kom in de Kas

Het thema dit jaar is Ondernemend met water en energie.
Onder andere door recirculatie is de glastuinbouw één van de meest waterefficiënte sectoren ter wereld. De inspanningen die gedaan worden voor milieuvriendelijke energie zijn talrijk. Denk maar aan de gesloten kas, verwarming van de kas met aardwarmte en opslag van energie in het grondwater.

Uiteraard ontbreken ook de telers van komkommers, paprika’s en tomaten niet. De bestrijding van ziekten en plagen gebeurt met biologische bestrijders. Daarvan heeft de Nederlandse tuinder maar liefst twintig verschillende soorten ter beschikking. Nederland is hierin toonaangevend in de wereld. In Nederlandse kassen worden tientallen verschillende soorten tomaten gekweekt. De bezoeker kan ze zich dan ook goed laten smaken

In 2006 werd "Kom in de Kas" voor de 29e keer gehouden. Maar liefst 217.000 bezoekers wisten toen de weg te vinden naar de kas. Dit jaar worden het er nog meer waarschijnlijk.
Aan Kom in de Kas doen ieder jaar zo'n driehonderd glastuinbouwbedrijven mee.

Klik hier om de deelnemende bedrijven van kom in de kas 2007 te raadplegen.

Voor de kinderen is er ook een kleurwedstrijd. Of ze kunnen zich bijvoorbeeld als een tomaat laten schminken, of een ponyritje maken om de kas. Ook kunnen kinderen meedoen aan kleur- of ballonnenwedstrijden, of ravotten op springkussens. In diverse gebieden treden clowns op.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen