Gevulde tomaatjes op de barbecue

Ingrediënten
15 Flandria-tomaatjes, 100 g visfilet (bv. wijting), 1 eiwit, 50 g room,
4 eetlepels fijngehakte Flandria-peterselie, 75 g gepelde grijze garnalen,
peper en zout, 1 aluminiumbakje voor de barbecue, aluminiumfolie.

• Snij de kapjes van de tomaatjes, hol ze voorzichtig uit een lepeltje, bestrooi de binnenkant met zout en laat ze omgekeerd uitlekken.
• Mix de visfilet met het eiwit en de room fijn tot een smeuïge massa. Roer er de peterselie onder en breng smaak met peper en zout. Voeg tot slot de gepelde garnalen
toe en meng goed.
• Vul de tomaten met deze mengeling. Schik ze in het aluminiumbakje en dek ze af met een vel aluminiumfolie. Zet het bakje op de rand van de barbecue en laat 10
minuten roosteren.
• Uiteraard kan u de tomaten ook opvullen met andere schelpdieren (gamba’s, mosselen, krab…). Zo geeft u een verfrissende wending aan een alom gekend recept!


Bekijk alle artikels uit de serie Groenten op de Barbecue.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen