123 ouderwetse tomaten - planten te koop

GROOT AMMERS – In Streekcentrum Ooievaarsdorp "Het Liesvelt" Wilgenweg 3 te Groot Ammers is sinds kort de Stichting Erfgoedgewassen gevestigd. Vanaf vandaag kunnen bezoekers in de demonstratietuin met 123 verschillende tomatenplanten kennis maken. Een beperkt aantal planten van iedere soort zal 24 en 25 juni en 1 en 2 juli te koop worden aangeboden. De tomatenplanten kunnen opgekweekt worden in de vensterbank, op het balkon, op het terras of in de tuin.

Deze tomatentuin is het eerste project van de Stichting Erfgoedgewassen. De planten zijn op natuurlijke wijze opgekweekt (zonder extra verlichting) van voornamelijk biologische zaden. Er zijn meer zaden gezaaid dan nodig was voor tentoonstelling en studie, om zeker te zijn dat er genoeg planten zouden zijn. De planten die over zijn, zullen worden verkocht om het project betaalbaar te houden. Voor bezoekers is er in het weekend van 24 en 25 juni en van 1 en 2 juli gelegenheid om deze bijzondere tomatenplanten aan te schaffen. Tomaten kunnen opgekweekt worden in de vensterbank, op het balkon, op het terras of in de tuin. De tomatenplanten die nu geplant zijn op het veld in het Streekcentrum zijn 'vast ras' soorten en komen uit vele landen, waaronder veel soorten uit Rusland en Oekraïne.

Behalve de tomatenplanten verkoopt de stichting ook tomatenzaden en toont producten die bij het kleinschalig telen van tomaten van pas komen. De stichting bezit nu reeds tomatenzaden van meer dan 1000 oude rassen.
Vanaf eind juli zullen de tomaten rijpen.
Eind augustus/begin september organiseert de stichting een tomatenfestival. Daar kan kennis gemaakt worden met tomaten die echt naar tomaat smaken.
Openingstijden en entreeprijzen
Bij aankoop van ten minste 12 tomatenplanten ontvangen bezoekers de prijs van één toegangskaart retour.

Bron : 123 Soorten ouderwetse tomaten in streekcentrum geplant.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen