Eindelijk goed weer voor de moestuin

Dit weekend gaat iedereen de moestuin in……

21 APRIL 2006 - OMMEN - Na de aanhoudende winterkou, die de mensen telkens weer in hun woningen terugdreef, is het nu een genot om de buitenlucht op te zoeken. De natuur komt weer tot leven, mens en dier genieten ervan. Lammetjes en veulens huppelen in de wei en mensen gaan de sier- of moestuin in. Zeker de bezitters van een volkstuintje laten zich nu niet meer weerhouden om er vol tegenaan te gaan. Daar is al duidelijk een voorschot genomen op het mooie, uitblijvende voorjaarsweer. Veel volkstuinders hebben de koude wind van de voorgaande weken getrotseerd om hun tuintje alvast om te spitten, maar nu kunnen ze de aardappelen poten en de bietjes zaaien. En nu maar hopen dat er in mei niet alsnog een nachtvorstje komt en de net opgekomen aardappelen opnieuw kunnen beginnen. Eigen aardappelen voordat het Bissingh wordt, dat moet toch nog kunnen.

Bron: De Stentor

Inderdaad, dat moet nog net lukken, aardappelen oogsten voordat het Bissingh wordt. Je leest er alles over in de  post die net onder dit bericht zweeft Pootgoed kopen, voorkiemen en poten (aardappelen) of in het uitgebreide allesomvattende artikel Aardappelen telen

Ah ja, wat dat nachtvorstje betreft, dat zet je buiten spel door de aardappelen aan te aarden op de avond dat de weerman  lentenachtvorst voorspelt. Of je houdt wat afdekmateriaal klaar. De natuur is grillig, vorig jaar was er grondvorst op 13 mei en op 17 mei.

 

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen