Grootste verkoop van prei ooit op één dag

Op twee december stond hier het artikel Waarom België de beste prei ter wereld teelt. Dat dit bericht niet overdreven was bewijst de zeer vlotte export van prei deze winter.
Vrijdag 27 januari heeft de REO Veiling haar eigen record verbroken in de aanvoer en verkoop van prei. Driehonderd producenten hebben samen 695 ton prei aangevoerd. Daarmee kunnen bijna 70 grote vrachtwagens gevuld worden. Deze prei wordt uitgevoerd naar diverse landen in Europa. In veel landen kan al een tijdje geen prei meer geoogst worden door de extreme vrieskou.
Veel producenten hebben de voorbije dagen enkele uren langer gewerkt om meer prei te oogsten. Er werd immers opnieuw vorst aangekondigd. De groente mag dan wel bestand zijn tegen lage temperaturen, oogsten kan niet meer als de temperatuur onder nul blijft.

Volgens de veiling is de recordaanvoer mee mogelijk gemaakt door de uitbreiding van het areaal. De moderne hybriderassen die de laatste jaren hun intrede gedaan hebben in de preiteelt hebben echter ook hun steentje bijgedragen aan de productiestijging.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen