Diepvriesgroenten : vroeger oogsten is nodig in 2006

De vraag naar diepvriesgroenten is groot dit seizoen. Echter, de productie van afgelopen zomer en herfst, net zoals deze van de typische wintergroenten, is niet zo omvangrijk als verwacht.
Ardo wil dan ook vroeger oogsten dan gepland in 2006 om dit tekort op te vangen. Dit staat te lezen in het markt- en oogstbericht van Ardo waarvan ik hier de belangrijkste passages citeer.

....Onder andere de winterse kou die in heel Europa vroeg op de afspraak was,gaf de afzet van vriesverse groenten een extra push. De grote stroom van informatie over het gebruiksgemak, de kwaliteit, de ruime keuze en het gezonde aspect van vriesverse groenten stimuleerde de consumptie.
Ook waren er de minder goede oogstresultaten in 2005. Dit jaar was het – onder meer door de grillige weersomstandigheden in het voorjaar – vrij moeilijk om op Europees vlak de geplande hoeveelheden tuinerwten, bloemkool, broccoli en paprika te produceren. We beschikken, van Zuid-Europa tot Scandinavië, echter over een uitgekiende teeltorganisatie om voorraadtekorten te vermijden. Zo zullen we in 2006 enkele gewassen vroeger oogsten dan voorzien. Om dat te kunnen, is de keuze van het teeltgebied enorm belangrijk.
Tot slot blikken we nog even vooruit op de oogst van typische wintergroenten, zoals spruiten, boerenkool en schorseneren. Buitengewoon grote oogstvolumes worden hier niet verwacht....

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen