Aardappelen minder populair?

Er was een tijd dat aardappelen de absolute nummer één waren in de moestuin.
Meer en meer liefhebbers ervaren ook de nadelen ervan. Ze nemen veel plaats in beslag en de bewaring is soms omslachtig. Vroege en middelvroege aardappelen kennen dit probleem niet. Je kan deze rassen zonder veel problemen gebruiken tot december. En door hun korte groeiduur is er minder last van aardappelplaag.

De gewoonte om met een groentetuin ook aan zelfvoorziening van aardappelen te doen is sterk afgenomen. Vroege teelten of de teelt van speciale rassen blijven daarentegen populair. Ook de consumptie van aardappelen heeft aan populariteit verloren, blijkt uit volgend bericht.

De oer-Hollandse aardappel boet al jaren aan populariteit in. Steeds meer mensen grijpen naar pasta’s en rijst.

Volgens een onderzoek van AH, is bij slechts 53 procent van hun klanten de aardappel nog favoriet, in tegenstelling tot 64 procent in de jaren negentig.

De supers spelen hier handig op in door het aanbieden van ‘het pondje óf kilootje aardappelen’, speciaal voor de consumenten die ze niet dagelijks eten. Daarnaast wordt de afdeling pasta’s en rijst goed bijgehouden. Bron:Afname populariteit aardappel - AGF Detailhandel Nederland:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen