Verbruik groenten buitenshuis : ondermaats.

Bij alle maaltijden die hij buitenshuis eet (horeca, gemeenschapskeukens…) consumeert de Belg 24 g fruit en 138 g groenten per dag. Dat is minder dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid. In de schoolmaaltijden en de maaltijden van ziekenhuizen en rusthuizen blijft het aandeel van verse groenten en vers fruit bovendien verontrustend laag. Gelukkig beseft de Belg dat het anders moet… Een en ander blijkt uit het onderzoek “Groenten en fruit op de Belgische foodservicemarkt” dat door Food in Mind werd uitgevoerd.
Het lijstje van de tien meest aangekochte en verbruikte groenten in de buitenhuisconsumptie van de Belgen wordt met vlag en wimpel aangevoerd door de tomaten (34,5 % van het volume en bijna 37 % van de waarde). Krulsalades nemen de tweede en derde plaats in.
Lees het volledige artikel van Food in Mind.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen