Hopscheuten uit De Lovie halen recordprijs op de REO-veiling

In de REO Veiling van Roeselare werden vandaag de eerste Poperingse Hopscheuten van het seizoen 2005-2006 verkocht. De West-Vlaamse delicatesse haalde een recordprijs van gemiddeld 759,5 euro/kg.
Met deze prijzen haalt de REO Veiling recordprijzen. Enkele jaren geleden noteerde de veiling wel eens 500 €/kg. Er werd vier kilogram aangeboden.
Zoals elk jaar worden de eerste hopscheuten van het nieuwe seizoen aangeleverd door De Lovie uit Poperinge. Ook twee particuliere telers leverden een bescheiden hoeveelheid.
De REO Veiling heeft bij het VLAM een aanvraag ingediend voor een Europese erkenning van de Poperingse Hopscheuten als streekproduct.
Traditionele Streekproducten zijn producten die op een of andere manier verbonden zijn met een streek. Ofwel zijn de ingrediënten afkomstig uit de streek, ofwel is de bereidingswijze streekgebonden. Maar het zijn altijd producten met een rijke geschiedenis of traditie.Om zeker te zijn dat deze kostbare producten niet zouden verdwijnen, zijn verschillende labels in het leven geroepen. Zij zorgen ervoor dat de consument de producten (h)erkent als een traditioneel streekproduct en geven de producent de kans zijn product buiten de streek te promoten.

Over hoe men hopscheuten teelt leest u hier en hier

Lees meer over de gastronomische streekproducten bij De Lovie.

Bericht op de website van REO-veiling.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen