Oogst spinazie

Klik op de foto's voor een grotere weergave!
Zie ook artikel spinazie zaaien.
Spinazie van het type Viroflay is bleker van kleur, heeft vrij grote en zachte bladeren en is snelgroeiend. En was dan ook het vroegste oogstbaar. Half mei kwam deze spinazie stilletjes aan bij het oogstbare stadium. Zorg bij het oogsten voor dat het hart van de plant intact blijft en u kunt wat later nog oogsten
Traaggroeiende spinazie (hier Rico F1, type Viking) is minder schietgevoelig en beter geschikt voor teelten naar de zomer toe. Het blad is kleiner, donkerder en harder. De groei komt wat trager op gang. Uiteindelijk levert deze spinazie ook een mooie oogst, met een tiental dagen vertraging. De schietgevoeligheid is klein.
Links is spinazie Rico F1 (Viking-type) met kleinere en donkerder bladeren. Rechts is spinazie van het Viroflay type, het blad is bleker en zachter.
Door enkele zeer warme dagen die we in mei kenden is begin juni de Viroflay spinazie aan het schieten gegaan. Wacht dan niet meer met plukken, want de kwaliteit kan vanaf dit stadium alleen maar verslechteren.
Op de traagroeiende spinazie is nog geen bloemstengel te zien. We kunnen dus nog wat extra blaadjes uit het hart van de plant verwachten
Lees alles over de teelt van spinazie

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen