Eerse anijschampignons (akkerchampignons) verkocht.

(foto http://www.champignon.nl/)
In de REO Veiling van Roeselare werden vrijdag voor het eerst anijschampignons verkocht. In België is er nog zo goed als geen ervaring met deze champignon. Het proefcentrum voor de Champignonteelt in Beitem heeft deze naar anijs smakende champignon echter opgenomen in het proefprogramma.

Akkerchampignons komen in Europa her en der in het wild voor. Deze wilde paddestoelen groeien op weiden en in sparrebossen. Op zonnige plaatsen maken ze in het voorjaar heksenkringen.

In Nederland werkt een beperkt aantal champignonteeltbedrijven al enkele jaren met de akkerchampignon, maar in België bestaat zo goed als geen ervaring. De zoektocht naar alternatieve paddestoelenteelten wordt steeds intensiever. De interesse bij de consument voor andere groenten groeit en de malaise in de champignonsector geeft deze tendens nog een duwtje in de rug.

Een belangrijke afzetmarkt voor de voornamelijk in Nederland geteelde anijschampignon is Engeland. Daar noemen ze hem de field- of horsemushroom.
Het volledige artikel staat op VILT
Meer info over akkerchampignon of Agaricus arvensis vind je op http://www.champignon.nl/home.html, bij de rubriek variëteiten.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen