Groene bloemkool onder glas met kerstmis?

Nu is het te laat om er nog mee te starten, maar naast de traditionele bladgroenten die nu nog in de kas staan kan het leuk zijn om te proberen in de kerstperiode bloemkool te oogsten. Daarom heb ik nog even een artikel van F. Benoit & N. Ceustermans opgediept. Het artikel is bestemd voor de beroepstuinder, maar is ook heel goed door de liefhebber uit te voeren.
"Voor de kwaliteit speelt de aanleg van de bloemkop de belangrijkste rol waarbij de zaai- en de plantdatum determinerend zijn. Daarom werd nagegaan welke de uiterste zaaidata zijn om kwaliteitskolen aan te voeren in periode voor kerstdag. ...... Besluit : Voor de decemberteelt van groene Kosmos-bloemkolen onder glas is het zo dat zwaardere kwaliteitskolen slechts kunnen bekomen worden door uiterlijk op 25/7 te zaaien en eind augustus te planten. Deze kolen zullen dan wel geoogst zijn vóór Kerstmis.
Latere zaaidata leveren kleinere kooltjes op die ook nog na kerstmis kunnen geoogst worden en toch nog financieel interessant kunnen zijn wegens de eindejaarsperiode. "

Lees het uitgebreide artikel op deze pagina van agris .

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen