De koolvlieg vliegt in de fuik

Wortelvlieg en koolvlieg vliegen laag boven grond en gewas. Tot nu toe is het steeds een efficiënte maatregel gebleken om de teelten die men vrij van koolvlieg of wortelvlieg wil houden af te dekken met insectengaas of met vliesdoek. Dit geeft zeer goede resultaten en is zelfs aan te raden voor de kleinere oppervlaktes en zeker in moestuinen. Voor grote velden is dit minder praktisch. Misschien kan de oplossing zijn om het veld te omheinen met insectengaas. Daarover gaat dit bericht uit WOS Internet.
Praktijkonderzoek Plant & Omgeving onderzoekt voor het tweede jaar een omheining van fijnmazig gaas tegen koolvlieg. Percelen tot 2,5 hectare worden omheind met gaas van 1,80 meter hoog. Aan de bovenkant zitten langs buiten uitstaande flappen in een hoek van 45 graden, waardoor een soort fuik ontstaat.
De laagvliegende koolvlieg komt daarin terecht wanneer deze op het gaas landt en naar boven kruipt. Een conclusie over de werking van de omheining is nog niet bekend, omdat er tot nu toe nog geen koolvlieg is voorgekomen. In Canada zijn er wel goede ervaringen mee.
Bron: WOS Internet - Nieuws
Meer info over de koolvlieg : klik hier

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen