Zeegroenten : "wild" of geteeld?

Deze week verscheen een artikel in het Friesch Dagblad over zeekraal en lamsoor.
Zeegroente in wad ligt klaar voor de oogst .
Zo vond ik het gepast nog even de actualiteit van dit jaar in verband met deze minder gekende groenten op te rakelen. Zeekraal wordt o.a. in Friesland en Zeeland geoogst uit de schorregebieden. Daarover vind je ook info op de website http://zeeuwsezeegroente.nl/

Sedert juni dit jaar is er in West-Vlaanderen ook een teler die zijn eigen zeekraal en lamsoor teelt. De zeekraal wordt verkocht op veiling REO en er zijn zelfs kwaliteitsnormen voor. Kwaliteitsnormen zeekraal
Je leest er meer over in de Nieuwsbrief Fine Fleur en in het artikel Verse zeegroentjes zijn nieuwste lekkernij

In dezelfde artikels vind je ook al één en ander over het gastronomisch gebruik van deze groente. Over de mogelijkheden in de keuken van zeekraal lees je op dit adres http://www.dekooktips.com/warenkennis/groenten/zee.htm of zoek eens recepten met zeekraal of lamsoor in google .

Artikel uit het Brabants Dagblad, klik hier
door Puck Kerkhoven van 22/03/2007, over het kenmerken en gebruik van zeekraal.

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina »



 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen