De Duitse schlager in Nederland en België

SILVIO FRANCESCO

°13.07.1927 -+20.08.2000
Aan zijn naam is het niet direct te zien, maar Silvio is « de broer van » zijn veel beroemdere zuster Caterina Valente en werd net als haar in Parijs geboren als Silvio Francesco Valente. Hij zong, speelde klarinet en danste letterlijk en figuurlijk in de schaduw van zijn beroemde zus in haar vele TV-shows en films (« Bonjour Kathrin », « Du bist Musik », e.a.). 
Caterina en haar toenmalige platenmaatschappij Decca deden er alles aan, om de 4 jaar oudere Silvio in de schijnwerpers te plaatsen. Zo werder er o.m. platen uitgebracht onder « Caterina und Silvio » of E.P.-tjes, met aan de ene zijde 2 nummers van Caterina Valente en op de andere 2 van Silvio Francesco . Op één ervan zingt hij bij vb. de Duitse versie van het Eurovisie songfestivalnummer « Oui, oui, oui, oui ». De Fransman Jean Philippe eindigde er in 1959 in Cannes derde mee. Teddy scholten won toen met « Een beetje  ». Het nummer raakte bij ons vooral bekend in de versie van Sacha Distel.
Samen met zijn zuster maakte hij later de overstap naar Polydor en werd hij wegens « te druk » voor Caterina aan Margot Eskens.gekoppeld. Op haar CD « Himmelblaue Serenade » staan enkele duetten met hem.
Niets mocht echter baten, er was slechts plaats voor één Valente. Hij woonde, net als zijn zuster in Zwitserland en stierf in Lugano.