.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina

'Parkinson' (1999)
 
Op 26 februari 1999 was Diana Rigg te gast in de talkshow 'Parkinson' op de Britse tv-zender BBC. De presentatie was in handen van Michael Parkinson en naast Diana  waren ook Robbie Coltrane en Eddie Izzard te gast. Coltrane werd vooral bekend door zijn vertolkingen als Valentin Zukovsky in een aantal James bond films en als Rubeus Hagrid in de Harry Potter films. Izzard vertolkte de rol van Bailey in de Avengers film.

Michael Parkinson geboren op 28 maart 1935 te Cudworth, Yorkshire, UK, verliet op 16 jaar de ‘Barnsley Grammar School’ en zijn ambitie om een professionele cricketspeler te worden werd gefnuikt toen hij geweigerd werd door de ‘Yorkshire County Cricket Club’. Hij ging aan de slag als journalist, eerst bij een aantal lokale Yorkshire dagbladen om later te schrijven voor de ‘Manchester Guardian’, de ‘Observer’ en ook als columnist in ‘The Sunday Times’. Zijn eerste televisiewerk was voor Granada Television als producer en als reporter voor ’24 hours’ op de BBC. In 1969 brak hij door als presentator van Granada's ‘Cinema Series’ en in 1971 presenteerde hij de namiddagshow ‘Teabreak’ op Thames Television. In hetzelfde jaar besloot de BBC om hem een eigen talkshow te laten presenteren, ‘Parkinson’.

Synopsis

In het interview heeft Diana Rigg het onder meer over haar rol als Emma Peel in 'The Avengers', haar interview uit 1979 in Parkinson, haar ontmoeting met Eddie Izzard tijdens de opvoering van ‘Medea’, hoe ze tijdens de jaren 1980 haar carrière opgaf om haar dochter Rachael op te voeden, haar verschillende theaterrollen, haar titel als één van de opwindendste vrouwen van de eeuw, de dood van Tommy Cooper tijdens zijn optreden.

Credits

Director:
Producers:


Music:
Stuart McDonald
Sarah Wood (assistant producer)
Danny Dignan (producer)
Beatrice Ballard (executive producer)
Laurie Holloway
Cast
Host
Himself
Herself
Himself
Michael Parkinson
Eddie Izzard
Diana Rigg
Robbie Coltrane

Media © BBC
Videoclips
Sample clip part 1
Sample clip part 2
DVD/VHS
No Image


Niet beschikbaar.
Foto's

Diana Rigg
Terug naar Diana Rigg 1981-2000
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2021
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com