.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Parkinson' (1979)
 
In 1979 is Diana Rigg voor de derde maal te gast in de BBC1 talkshow ‘Parkinson’.

Synopsis

Gastheer Michael Parkinson praat met Diana onder meer over haar moederschap, haar dochter Rachael Stirling, haar rol in ‘Jumpers’ en de negatieve kritiek die ze kreeg voor haar rol in het toneelstuk ‘Abelard and Heloise’.

Trivia

Michael Parkinson geboren op 28 maart 1935 te Cudworth, Yorkshire, UK, verliet op 16 jaar de ‘Barnsley Grammar School’ en zijn ambitie om een professionele cricketspeler te worden werd gefnuikt toen hij geweigerd werd door de ‘Yorkshire County Cricket Club’. Hij ging aan de slag als journalist, eerst bij een aantal lokale Yorkshire dagbladen om later te schrijven voor de ‘Manchester Guardian’, de ‘Observer’ en ook als columnist in ‘The Sunday Times’. Zijn eerste televisiewerk was voor Granada Television als producer en als reporter voor ’24 hours’ op de BBC. In 1969 breekt hij door als presentator van Granada's ‘Cinema Series’ en in 1971 presenteert hij de namiddagshow ‘Teabreak’ op Thames Television. In hetzelfde jaar besluit de BBC om hem een eigen talkshow te laten presenteren, ‘Parkinson’.

Rachael Stirling is de dochter van Diana Rigg en producer Archibald Hugh Stirling, Rachael werd geboren in 1977. Haar bekendste rol was Nan Astley in 'Tipping the Velvet' (2002), meer recent is ze ook te zien in 'Hotel Babylon' (2006) als Nina Bailey.

In 1971 vertolkt Diana Rigg de rol van Heloise in het Ronald Miller toneelstuk ‘Abelard and Heloise’. In het stuk speelt ze als eerste Britse actrice op de bühne een naaktscène. Voor haar vertolking werd ze in 1971 genomineerd voor een Tony Award als beste actrice in een toneelstuk. De primitieve kritiek van Servisch-Amerikaans journalist John Simon voor ‘Abelard and Heloise’ ("Diana Rigg is built like a brick mausoleum with insufficient flying buttresses", "Diana Rigg is gebouwd als een stenen mausoleum met onvoldoende steunpilaren") was de basis voor haar boek ‘No Turn Unstoned’ over negatieve theaterkritieken doorheen de geschiedenis.

Tom Stoppard's 'Jumpers' ging in première in het 'National Theatre Company at the Old Vic Theatre' op vrijdag 2 februari 1972. De productie werd geregisseerd door Peter Wood in een ontwerp van Patrick Robinson. Het toneelstuk vertelt het verhaal van George, een ouder wordende professor filosofie die een voordracht probeert voor te bereiden over 'De mens: goed, slecht of onverschillig' ondertussen het lijk negerend dat in de kamer ernaast ligt en zijn mooie jonge vrouw Dorothy, een ex-musical ster. De hoofdrollen werden vertolkt door Michael Hordern (George) en Diana Rigg (Dorothy). Tijdens één van de voorstellingen, bij het verslepen van het 'lijk', ontwrichtte Diana één van haar ruggenwervels. Het nummer 'Forget Yesterday' op het album 'Diana Rigg Sings!' werd opgenomen ten tijde van 'Jumpers'.

Credits

Director:
Producers:


Music:
Film Editing:
Stuart McDonald
Beatrice Ballard (executive producer)
Danny Dignan (producer)
Amy Fallon (assistant producer)
Steven Lappin (associate producer)
Fiona McLaren (producer)
George Morton (associate producer)
Sophie Newth (assistant producer)
Laurie Holloway
Chris Wadsworth
Cast
himself - host
herself
...
Michael Parkinson
Diana Rigg
...

Media © BBC
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
Tekst


Niet beschikbaar.
Foto's

Diana Rigg

Diana Rigg

Diana Rigg
EXTERNE LINKS
Terug naar Diana Rigg 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com