.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina

'Avengers on Location (Beaulieu, Hampshire)' (1966)
 
Op 17 november 1966 worden in het Lord Montagu's Motor Museum (nu ‘The National Motor Museum’) de ‘tags’ opgenomen voor Emma Peel kleurenserie. In deze ‘tags’ rijden ‘De Wrekers’ elke aflevering uit in een andere oldtimer. In deze British Pathe nieuwsclip zijn verschillende shots te zien van het Beaulieu domein. Patrick Macnee heeft een gesprek met Lord Montagu. Patrick Macnee en Diana Rigg stappen in een oldtimer terwijl Diana een raar gezicht/oogmasker opzet. Daarnaast zijn er opnamen van Diana die uit een rijdende wagen springt om er vervolgens weer in te springen, Diana aan het stuur van oldtimer terwijl Patrick de wagen probeert te duwen en Diana en Patrick die een oldtimer voortduwen waarop de wagen er alleen vandoor gaat. De kleding die Diana Rigg draagt tijdens de opnames werd ontworpen door Alun Hughes.

Trivia

The National Motor Museum’ (oorspronkelijk het ‘Montagu Motor Museum’) in Beaulieu, Hampshire werd opgericht in 1952 door Edward John Barrington Douglas-Scott-Montagu, Baron Montagu of Beaulieu, als eerbetoon aan zijn vader die één van de autopioniers was in het Verenigd Koninkrijk.
Zijn vader was de eerste die een auto bestuurde in de tuin van het Parlement, hij liet Koning Edward VII (toen Prince of Wales) kennismaken met de automobiel op het einde van de 19de eeuw. In het begin bestond de collectie slechts uit 5 wagens maar door het toenemende aantal auto’s werd in 1972 een speciaal museumgebouw opgericht naast het kasteel. Op dit moment huist het museum ongeveer 250 historisch belangrijke motorvoertuigen daarnaast is er ook een uitgebreide collectie aan autoboeken, foto’s en films.
Naast het automuseum kunnen ook delen van het kasteel en de abdijruïnes bezocht worden. Het museum is elke dag open behalve op Kerstdag.

Modeontwerper Alun Hughes ontwierp de kleding voor Diana Rigg tijdens de Emma Peel kleurenreeks, hij is onder meer de bedenker en ontwerper van de zogenaamde ‘emmapeeler’. Tijdens de Tara King reeks vormde hij een team met Harvey Gould voor het ontwerp van Linda Thorson's kleding. Hughes ontwierp ook een aantal schoenen voor Patrick Macnee.

Media © British Pathe News
Videoclips
Sample clip
Sample clip: outtakes (no sound)
DVD/VHS
Tekst


British Pathe News: Avengers on Location
Foto's

Patrick Macnee & Diana Rigg
Terug naar Diana Rigg 1961-1980
Terug naar Patrick Macnee 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2022
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com