.

 
 
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
'Das Diadem' (1966)
 
'Das Diadem' is een mysterieuze kortfilm uit de jaren 1960 met Diana Rigg in de hoofdrol. Van Duitse origine is dit een ± 13 minuten durende 8 mm film gedraaid in z/w zonder dialogen. Het verhaal en de actie doen ongetwijfeld denken aan De Wrekers.

Het begint met Rigg die arriveert met haar vliegtuig om vervolgens in een Mercedes cabriolet het vliegveld te verlaten. Ze wordt onmiddellijk gevolgd door een sinistere kerel. Even later verliest ze een diadeem wanneer ze gaat duiken tussen de dolfijnen. Terug thuis merkt ze op een onderwater foto dat ze haar juweel verloor, ze spoedt zich terug naar het dolfinarium om net op tijd een vreemde duiker het juweel te zien meenemen. Tijdens haar zoektocht naar het juweel wordt ze bijna vergast, neemt ze rustig een champagnebreak, ontwijkt ze een dodelijke slang en bestookt ze de boeven continu met Emma Peel judo en karate grepen.

Trivia

Tijdens het filmen werden ongewone cameraposities gebruikt waardoor het geheel een bizarre, avant-garde look heeft. De muziek sluit hierbij nauw aan, er worden tot twee maal toe enkele noten Laurie Johnson muziek gebruikt.

De kleding die Diana Rigg draagt, waaronder een minirok, en de interieurs zijn typisch 'swinging sixties'. De auto die ze bestuurt is een Mercedes 280 SL cabriolet.

De film werd geproduceerd door Accentfilm GmbH International Mulheim, Duitsland en was bedoeld om te gebruiken in benzinestations om klanten tijdens het wachten enige verstrooiing te bieden.

Media © Accentfilm GmbH International
Videoclips
Sample clip
DVD/VHS
Tekst


Niet beschikbaar.
Foto's

Diana Rigg
Terug naar Diana Rigg 1961-1980
Overzicht meer Wrekers
Vorige paginaTerug naar de inhoudstafelVolgende pagina
Begin van de pagina
Inhoud
Startpagina
Pagina werd laatst aangepast op

Images and Sounds: The Avengers © 1961-1969 CANAL+ IMAGE
Copyright - Disclaimer - Privacy © PURRR: The Avengers - De Wrekers 2001-2018
Opmerkingen over de site of de Wrekers op het adres: purrr_wrekers@hotmail.com