Broccoli dinsdag op TV (Nederland 3)

Het televisieprogramma 'Klokhuis' zendt een item uit over de teelt van broccoli en wat er verder bij komt kijken om het product verkoopklaar te maken.
Dolores gaat kijken hoe broccoli wordt verbouwd. Ze volgt het hele proces: van het zaaien tot het oogsten en het inpakken van de broccolistronkjes. En in een swingende R&B-clip brengen drie zangeressen een ode aan deze lekkere groente!
De makers van Klokhuis hebben voor het onderwerp gefilmd bij teler René Verdonk in Wervershoof en bij zaadbedrijf Syngenta. De interesse van het televisieprogramma werd gewekt nadat vorig jaar 700 leerlingen op 17 scholen deelnamen aan een lesprogramma over broccoli. De kinderen kregen onder andere ieder 3 broccoliplanten mee naar huis, waarmee ze konden deelnemen aan de wedstrijd 'teel de grootste broccoli'. Dit jaar kwam er een vervolg met bloemkool, hieraan is deelgenomen door 850 leerlingen.
He broccoli- en bloemkoolproject zijn erop gericht de consumptie van deze groenten te bevorderen, en duidelijk te maken wat er komt kijken bij de productie. Dit laatste is ook nog inzichtelijk gemaakt in een professionele film voor schooldoeleinden. Klokhuis begint om 18.25 uur op Nederland 3.
Hier kan je vanaf woensdagmorgen 19/10/2005 de video nog eens bekijken.
(Bron : zibb.nl / landentuinbouw - Broccoli dinsdagavond in 'Klokhuis' en www.hetklokhuis.nl )

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen