Farmaceutische gewassen

"Bij de productie van medicijnen of farmaceutica in genetische gemodificeerde planten moet het gebruik van voedselgewassen ontmoedigd worden. Uit het oogpunt van veiligheid en het behoud van consumentenvertrouwen is het beter om te kiezen voor niet-voedselgewassen. Hierdoor worden tevens problemen met de Europese en nationale wetgeving voorkomen"
Het belangrijkste veiligheidsrisico van farmaceutische gewassen is een eventuele besmetting van de menselijke (en dierlijke) voedselketen met toxische of allergene farmaceutische producten. Door voor de productie van medicijnen een voedingsgewas te kiezen, neemt de kans op vermenging met de voedselketen toe. De COGEM pleit daarom voor strikte ketenscheiding c.q. regulering om eventuele contaminaties van de productieketens tegen te gaan.
Farmaceutische gewassen kunnen voordelen met zich mee brengen voor zowel producenten, telers als patiënten, zoals een snelle en goedkope productiewijze. Dit kan leiden tot lagere prijzen, bredere beschikbaarheid, kortere ontwikkeltijd en een groter assortiment van geneesmiddelen.
Lees het volledige persbericht op COGEM - actueel
De Commissie Genetische Modificatie (COGEM) adviseert de regering over de risico-aspecten van genetische modificatie voor het milieu. Daarnaast signaleert de COGEM ethische en maatschappelijke aspecten van genetische modificatie. (Nederland)

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen