De slamix van McDonalds in uw plantenbak.

Sla is in. Ook bij McDonalds hebben ze het geweten. Hun nieuwste product bevat volgens hun reclame zes verschillende soorten sla. Net deze zes soorten sla komen ook aan bod in het artikel over babyleaf telen. (opmerking voor de plantkundigen onder u: niet alles is echte sla, er is namelijk ook andijvie en radicchio bij)

Zo'n mix van slablaadjes kan je ook makkelijk zelf telen zonder zes verschillende percelen sla te moeten telen. Babyleaf is een vorm van sla telen waarbij veel dichter opeen gezaaid wordt. Daardoor ontstaat er een opgerichte groeiwijze met iets smallere bladeren, die zich uitstekend leent om met het mes of de schaar 'afgeknipt' te worden. De blaadjes zijn nog jong bij het oogsten en daardoor net iets minder knapperig dan de blaadjes afkomstig uit volgroeide kroppen.

U kunt dit in de vollegrond telen, maar evengoed in potten en bakken. Je kan best deze teelt starten vanaf februari in een zonnige veranda of kas en vanaf maart gewoon buiten. Daarna kan je tot en met september regelmatig wat zaaien.

Lees hier het gedetailleerde artikel over mesclun of babyleaf telen

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen