1972 Mikado Kwai was de vorige naam van de club.
1974
De oude club werd ontbonden door gebrek aan een leraar en
een zaal.
Dai Nippon is opgericht in november 1974 door 5 leden (waaronder
ikzelf) maar pas officieel in 1975.
De tijd daar tussen was een zoektocht naar een lesgever. De
destijds onderwezen stijl was het Kyokushin-kai, de leraar
was een bruine gordel. Bij het zoeken naar een leraar is men
toen in Gent terechtgekomen en Raoul Noens werd bereid gevonden
om les te geven in Dai Nippon. Een zaal werd gevonden te Liedekerke
"De Germinal" De stijl Shotokan deed zijn intrede.
1975 Dai Nippon sloot zich aan bij de Belgische Karate Associatie. Door deze aansluiting konden de leden naar andere clubs gaan trainen en stages volgen. Zelf gaf ik al les aan beginners.
1976 Raoul
Noens besloot ermee te stoppen, hij slaagde in het examen
van 1ste Dan en stopte ermee.
De zoektocht herbegon, er waren toen nog niet zoveel karateka's.
De teller stond toen in gans België op 1200.
Gedurende dat jaar was ik al vaste leerling geworden van Julien
De Wilde uit Gent, 2x per week ging ik naar Gent en trainde
3x in Liedekerke, Julien werd onze wekelijkse vrijdag lesgever.
Na een tijdje al, in juni zei onze lesgever dat hij het te
moeilijk vond om wekelijks les te komen geven en daar stonden
we terug op het beginpunt. Al die tijd ging ik overal stages
volgen om toch maar voldoende kennis op te doen. Mijn besluit
stond vast om geen lesgever meer te zoeken maar om zelf dan
maar volledig de club in handen te nemen, aangezien ik toch
al die tijd 2x per week les gaf. In oktober haalde ik bij
Julien mijn 1ste Kyu.
1977 Dit jaar
moet ik mijn zwarte gordel halen, geen gemakkelijke opgave.
Ik nam deel aan stages en trainingen om toch maar aan de nodige
informatie te komen van hoe word ik zwarte gordel? Praktisch
niemand wist hoe en wat. Men trainde alle kata, kihon en kumite
die men maar kon vinden.
Als club namen we deel aan wedstrijden, maar vergeet wat je
weet over wedstrijden. Toen waren wedstrijden overleven. Ongelofelijk
hard en ongecontroleerd, maar we wonnen heel vaak. We deden
ook mee aan de Tsuki nami shiai, dit waren wedstrijden ter
voorbereiding aan het examen voor zwarte gordels. Katawedstrijden
bestonden nog niet, kata werd gedemonstreerd tussen 2 kampen.
Het systeem was heel simpel, zolang je won bleef je staan
en ging door tot je de wedstrijd verloor. (verlies was simpel:
je ging neer) We gingen met 6 of 7 kampers van Dai Nippon
en we verloren onze kamp als pas tegen onze eigen mensen kampten.
Na enkele keren weigerden andere clubs om nog deel te nemen.
Ik vond dit een mooie reclame voor de club en heel wat leden
van andere clubs kwamen naar ons in de club om te knokken.
Op 20 november behaalde ik de 1ste Dan.
1978 Was een rustig jaar in de club. De cursus van Trainer B om leren les te geven werd gevolgd en omgezet in de praktijk. De club begon te groeien en dat was nodig. Als detail kan ik er aan toevoegen dat de geslaagden hun diploma overhandigt kregen van de toenmalige Minister Rika De Backer en dit te Brussel op een officiële receptie. Dai Nippon met 40 leden en behoorde daarmee tot één van de grotere clubs.
1979 De eerste leerling van Dai Nippon Michiels Roland behaalt de Zwarte gordel in april, later volgt Gijsels Eddy in november en ikzelf de 2de Dan. We worden ook nog Vice-Kampioen van Oost-Vlaanderen.
1980 Een zeer kalm jaar, door omstandigheden valt de ploeg uit elkaar, huwelijk, ploegen, kindjes…….
1981 Een dieptepunt in de geschiedenis van de club. Door problemen in de zaal Germinal (verzakkingen van het gebouw) moesten wij noodgedwongen een andere zaal zoeken. Het aantal leden daalde toen wij in het RITO gingen trainen. Na een tijdje werd de huur van de zaal zo duur (80.000 Fr) dat een verhuis zich opdrong.
1982 Een zaal werd gevonden, De Nieuwe Zaal was de naam. Gedurende 3 maand was het prima, het ledenbestand ging de hoogte in. Maar……… een dansclub deed haar intrede en bestreek de vloer met was om de dansers toe te laten hun schuifpasjes gemakkelijk uit te voeren. Voor karate minder geschikt en inderdaad.verhuizen. Samen met een Body Building club huurden wij een fabriekje te Denderleeuw. Weken van kuisen en opkalefateren namen wij de Dojo in gebruik. Hier zijn wij ook begonnen met jeugdkarate, als één van de eerste clubs in België.
1983 Eerste cursussen self-defence voor vrouwen werden hier gegeven, kaas- en wijnfestijn en allerlei andere activiteiten werden hier georganiseerd. In de zomer periode viel alles goed mee, maar in de winter begonnen wij te trainen in karategi met training er bovenop. De zaal was gewoon niet te verwarmen. Ik herinner mij heel goed dat de thermometer op -17° stond en na de training op -14° . De trainingen waren toen heel hard en zwaar, vraag het eens aan de oude garde. Bij een normale training hadden wij het te koud, er waren geen douches alleen een ijskoude kelder om zich om te kleden. Ik werd ook nog 4de Dan en Internationaal scheidsrechter.
1984 Na 2,5 jaar vernamen wij van de eigenaar dat hij het contract niet ging verlengen. Inderdaad……. Ik had het toen zeer moeilijk om nog eens opnieuw te starten. Nu kan ik gerust zeggen dat ik op het punt stond op te geven en in te gaan op verschillende aanbiedingen die ik gekregen van clubs om daar les te gaan geven. Iets hield mij tegen om dit te doen, een andere zaal zoeken misschien? Ik besloot om één poging te wagen en indien dat niet lukt…………. Denderhoutem had nog plaats vrij en de prijs was schappelijk.
1985 De beslissing was gevallen, wij verhuizen naar Denderhoutem. Wie zal meegaan van de 35 leden? Een sportzaaltje dat verwarmd is en met douches………pure luxe. Wij hadden einde dat jaar 74 leden. In Ternat werd een afdeling opgestart en na 4 jaar heet ze officieel KC Ternat. Onze jeugdafdeling draait nu zelf zeer goed.
1986 -1987-1988 Allerlei activiteiten werden georganiseerd om karate populair te maken bij het grote publiek. We deden zweminstuiven, wandeltochten, deden mee aan joggings, demonstraties………Cursussen self-defence voor vrouwen in bijna alle omliggende gemeenten.
1989 School-scoutsverenigingen werden gecontacteerd om initiatie te geven en met succes. Sportkampen, sportdagen volgen elkaar op. In Gooik is Dai Nippon nu ook actief. Het aantal leden stijgt voortdurend. Nadeel in Gooik is de koude vloer, maar een oplossing werd gevonden. Een grote mat werd telkens uitgerold.
1990 De club kende een ongekende groei, om het aantal beginners te beperken besloten wij om de lidgelden per jaar te laten betalen. Deze die aansluiten zijn dan ook meer gemotiveerd. Een bom die ontplofte in de karatewereld. Dai Nippon is zot geworden. Opendeur dag in karate, wat is dat nu voor iets? (1987 in Ternat 1ste keer)
1991 Het aantal leden is zoals verwacht terug gelopen tot 150 en nu kan er gewerkt worden aan de kwaliteit.
1992 We nemen meer en meer terug deel aan wedstrijden en we halen wat bekers.
1993 Nieuwe sporthal te Denderleeuw, mijn eigen gemeente. Op 11 september Dai Nippon met 2 trainingen per week. Gooik in de problemen, de zaal wordt gesloten……. Verhuizen naar Lennik is de enige mogelijkheid om de mensen van Gooik niet in de steek te laten. Een topjaar met 180 leden.
1994 Het aantal leden is gestabiliseerd op 180. Wij organiseren het Vlaams Kampioenschap, een Japanse Dag en Levenslijn met 400 karateka's. Het aantal bekers stijgt.
1995 Het aantal leden loopt terug en ook het aantal bekers op wedstrijden. Voor de 2de keer organiseren wij het Vlaams Kampioenschap. In april een Reünie van leden en oud leden, een grandioos succes. Wat mij en alle leden in dit jaar voor altijd zal bijblijven is het overlijden van Kris Van Berlamont. (geb.13/10/75) Kris was een fantastische jongeman geveld door kanker enkele dagen voor zijn 20ste verjaardag. Op 14 oktober hebben wij hem samen met de ouders en familie naar zijn laatste rustplaats vergezeld. Heel vaak heb ik Kris gebeld als hij nog maar eens in afzondering lag en we hebben een deal gemaakt, hij is mij voorgegaan voor het oprichten van een afdeling Dai Nippon. Karate was voor Kris alles, hij is begraven in zijn karategi………….
1996 Een zeer goed jaar wat betreft wedstrijden en enkele dan graden erbij.
1997 Wedstrijden gaan zeer goed, ook Nationaal kumite gaat goed.
1998 Meer bekers door intensievere trainingen, wat ook zijn gevolg heeft op het aantal leden. Het aantal daalt lichtjes. Levenslijnstage was terug een groot succes en 6 zwarte gordels en 3 tweede Dan.
1999 39 bekers, een sportbeurs, provinciale training en Kampioenschap organiseren en Internationaal gaan met kampers is een droom voor vele trainers.
2000 Wij breken alle records 47 ereplaatsen met als uitschieter Ilse De Deyn Vice-Europees Kampioene te Slovenië. Terug succes met Dan graden en verschillende sportlaureaten. Het aantal leden daalt, maar dit is een trend in alle clubs en alle sporten.
2001 Veel bekers. Een splitsing in de club: Ninove en Affligem worden opgericht. De zaterdag trainingen te Denderleeuw worden afgeschaft, dit was een kinderopvang geworden.
2002 Nog meer
bekers, het aantal leden is uiteraard minder door het afschaffen
van die zaterdagen. Kwalitatief zijn we er zeker op vooruit
gegaan.
2003 Het aantal leden stijgt terug en dit jaar hebben een
nieuwe lichting met heel wat goede elementen. Het aantal bekers
stijgt nog altijd (65) Lennik gaat dicht en we gaan Denderhoutem
nemen als zaterdagtraining tot de Sporthal in Gooik af is.
2004 Het aantal bekers is nog steeds stijgende (81) Een aantal leden hebben de club verlaten door het niet halen van een graad, dit zal waarschijnlijk een trend worden. Een graad moet je verdienen en niet krijgen of voor sommigen afdwingen door te dreigen weg te gaan. Dai Nippon staat nu aan de top in Vlaanderen en ook in België. Denderleeuw nu op zaterdag aangezien Denderhoutem te moeilijk wordt…. Gooik gaat open in november……. Eindelijk.
2005 Ledenaantal stijgt lichtjes, aantal bekers 91. 3 zwarte gordels erbij, 2 keer een 2de Dan en een 4de Dan en op 30 april was er de beroemde paella avond ter gelegenheid van 30jaar Dai Nippon.
2006 Ledenaantal lichtjes gestegen tot 134, 87 bekers. Vlaams en Belgisch terug beter gescoord. 2 zwarte gordels erbij, een 3de Dan en nog eens 3 initiators Bloso.
2007 Een kleine daling bij de leden, nieuwsgezind, sportshopping………Een trainer A Bloso erbij, een 3de Dan, wedstrijden gaan nog steeds goed, maar er is een trend van "dat zal wel gaan "en de inzet in het algemeen verminderd.
2008 Terug
een kleine daling bij de leden, op wedstrijdgebied met 108
bekers is het een zeer geslaagd jaar. 48 bekers op het Provinciaal
vlak, 22 bekers op het Vlaams en 9 op het Belgisch is uitstekend.
De supercup is voor de 8ste keer op rij binnen. Ik voorzie
in 2009 een stijging doordat Bloso gevechtssporten in de kijker
zal stellen.
2009 Het aantal leden is gestegen zoals verwacht, het aantal bekers staat op 123 dit jaar een ongelofelijk aantal. 2 zwarte gordels erbij, een 2 de Dan. Enorm druk gehad met het lesgeven aan turnleraars door de Sport in de kijker, demonstraties in Hofstade en de video gemaakt te Zele met onze leden die gediend heeft als basis tot opleiding voor turnleraars. In Gent de apotheose van SIDK met verschillende van onze leden.
2010 We groeien terug langzaam, minder bekers, 3 zwarte gordels erbij, 1 aspirant initiator en 2 jeugdsportcoördinatoren. Een rustig jaar na 2009 en dat was ook nodig. 1 aspirant initiator erbij.
2011 We hebben terug wat nieuwe leden in de club, het aantal bekers daalt,1 zwarte gordel.
2012 Meer leden als gevolg van de promotie in de scholen maar de interesse daalt in wedstrijden. 1 zwarte gordel erbij en 3 initiators Bloso.
2013 Het ledenaantal blijft stabiel, maar het grote aanbod van sporten en het sportshoppen zal zijn impact hebben. Een paar toppers op wedstrijdgebied hebben nu wegens studies dit op een lager pitje gezet, wat resulteert in een vermindering van het aantal bekers. Een 4de Dan erbij.
2014 Minder leden zoals verwacht, een 5de Dan, op wedstrijden wordt het moeilijker. Heel wat clubs hebben hetzelfde trend, minder interesse in wedstrijden en hier en daar een uitschieter.
2015 Terug wat minder leden (130) Het aantal georganiseerde wedstrijden loopt terug, te weinig inschrijvingen terwijl de kosten hetzelfde blijven zetten de organisatoren ertoe aan om wedstrijden even uit te stellen. Op 14 maart 40 jaar Dai Nippon.
2016 Minder leden dan 2015 omdat de lessen in de scholen zijn weggevallen. De interesse in wedstrijden is sterk vermindert ook de organisaties lopen terug. Enkele kampers zijn door studies beperkt in hun trainingen. Talent is aanwezig maar de tijd zal het uitwijzen. 2 zwarte gordels erbij, 2 aspirant initiators en 2 scheidsrechters. Maand van de sportclub was een groot succes.
2017 Hetzelfde scenario van 2016 geen scholen om initiaties of sportdagen te geven. Maar blijven doorgaan en de kwaliteit gaat erop vooruit. 3 zwarte gordels erbij en met 2 initiators zit het goed. Heel wat deelnemers op provinciale trainingen vanuit de club. Regionale trainingen en bijscholingen worden ook gevolgd door onze hogere graden.2018 Ledenaantal blijft hetzelfde en de interesse vanuit de scholen en sportdagen staat op 0 en toch zien we een kentering op het einde van dit jaar en een instroom van enkele nieuwe leden. Het examen voor 2de DAN was een topper 3 leden geslaagd. Een trainer B om het jaar af te sluiten. Wedstrijden beginnen terug wat meer succes te hebben.
2019 Een plotse stijging van leden, de stijging van 2018 houdt aan en we eindigen op 136 leden. En plots zijn de scholen terug om medewerking te vragen om initiaties te geven en sportkampen. 1 zwarte gordel erbij en 2- 2de Dan.
2020 Dit jaar zo snel mogelijk vergeten, maart 1ste lockdown trainingen, stages, wedstrijden alles geannuleerd. Heel veel moeite gedaan om toch nog te kunnen trainen, sinds mei buiten getraind tot begin september en in oktober 2de lockdown. Denderleeuw en Haaltert dicht, Gooik bleef open voor de -12jarigen. De periode dat we binnen mochten trainen waren heel zwaar, beperkt in aantal, mondmaskers, geen contact, lijsten aanleggen, inschrijvingen bijhouden, en vooral de vrees dat er iets zou kunnen gebeuren. Het aantal leden is sterk gedaald en hopen op een herstart zo snel mogelijk.
Plaats
|
Wanneer?
|
Leeftijd
|
DENDERHOUTEM | Woensdag van 18u30 tot 19u30 |
van 6 tot 12 jaar |
Woensdag van 19u30 tot 21u00 |
vanaf 13 jaar | |
Vrijdag van 18u30 tot 20u00 |
gevorderden | |
DENDERLEEUW | Maandag van 18u30 tot 19u30 |
van 6 tot 12 jaar |
Maandag van 19u30 tot 20u30 |
vanaf 13 jaar | |
GOOIK | Zaterdag van 16u30 tot 18u00 |
vanaf 6 jaar |
denderhoutem
Gemeentelijke
Sporthal
Pastorijweg 23
9450 Denderhoutem
tel. 054/32.13.15
e-mail: sportdienst.haaltert@telenet.be
denderleeuw
Sportzaal
"André Ottoy"
Walleken 12
9470 Denderleeuw
tel. 053/66.77.79
e-mail: sportzaal.ottoy@denderleeuw.be
gooik
Gemeentelijk
Sportcentrum
"Koornmolen"
Processiestraat 15
1755 Gooik-Strijland
tel. 054/32.89.79
e-mail: walter.tielemans@gooik.be
De simpelste manier is om
naar één van onze trainingen te komen. Dit
geeft je alleszins de mogelijkheid om eens te
zien hoe zo een training verloopt en ook om
wat inlichtingen te vragen; maar u kan net zo
goed rechtstreeks contact opnemen met de
secretaris van de club (zie website).
Een proeftraining kan. Hiervoor is geen
speciale kledij (=karatepak) nodig, losse
sportkledij is aangeraden.
Bevalt het je, dan zal men u op eenvoudige
vraag doorverwijzen naar een verantwoordelijke
die u het volgende zal bezorgen:
- Een aanvraag tot aansluiting bij Karate Vlaanderen vzw. Deze federatie is de enige karateorganisatie erkend door de Vlaamse overheid (Sport Vlaanderen. Deze aansluiting is noodzakelijk om o.a. gedekt te zijn door een verzekering omtrent sportongevallen en een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid.
Deze aanvraag moet volledig ingevuld en ondertekend terugbezorgd worden aan de clubsecretaris (eventueel via de lesgevers/verantwoordelijke op de training).
- Een informatiefolder
van de club;
- Een formulier met daarop het te betalen
bedrag. Dit bedrag omvat zowel uw
aansluiting bij de federatie als je bijdrage
in de clubwerking. Beiden gelden voor één
jaar.
Van zodra we uw aanvraag krijgen en u betaalt, zal de clubsecretaris de nodige actie nemen om uw aansluiting bij de federatie te verzorgen. Je krijgt via het clubsecretariaat binnen de twee à drie dagen zowel de vergunningskaart + gradenboekje van de federatie, evenals je trainingskaart van de club. Dit laatste is belangrijk om uw trainingen te noteren, wat dan op zichzelf belangrijk is om te mogen deelnemen aan graduatie-examens.
Heeft u nog enige
twijfel? Dan kan je gerust vragen aan de
verantwoordelijke om aan één of enkele
trainingen gratis te kunnen deelnemen. We
zijn zeker dat je dan met volle moed aan je
karatecarrière zal beginnen.
Het bestuur van DAI NIPPON
François Demesmaeker (8e Dan) Trainer
A + Jeugdsportcoördinator + Sporttakoverschrijdende
module: Begeleiden van sportende senioren
Michel Demesmaeker (5e Dan) Trainer
A + Jeugdsportcoördinator + Sporttakoverschrijdende
module: Begeleiden van sportende senioren + G-Module
Kris Van Wijmeersch (4e Dan) Initiator
Vicky Van Wijmeersch (2e Dan) Initiator (niet
acief)
Yanaika Decorte (1e Dan) Initiator (niet acief)
Mégane Lantreibecq (1e Dan) Initiator
(niet acief)
Morgane Van Calck (2e Dan) Initiator
Thijs Van Den Brande (1e Dan) Initiator
Johan Abiels (2e Dan) Initiator
Dylan Van Oncem (1e Dan) Instructeur B
(niet acief)
Bram Staelens (1e kyu) Initiator
Amy Dero (1e Dan) Algemeen Gedeelte Initiator
(niet acief)
Axel Neukermans (2e Dan) Aspirant Initiator (niet
acief)
Marleen Timmerman (1e kyu) Aspirant Initiator
(niet acief)
Ilse DeDeyn (3e Dan) Trainer B (niet acief)
Johan Stevens (1e Dan) Initiator + Algemeen Trainer B (niet acief)
Peggy Van Wijmeersch (1e Dan) Initiator (niet acief)
Kenny Stevens (2e kyu) Algemeen Gedeelte Initiator (niet acief)
|
Gemaakt door Guido Muylaert en Michel Demesmaeker |
||
Druk op een figuur om een nieuw window te open. |
GRATIS!!!!! |
||
Vanaf 6 jaar tot 12(-1dag) jaar 130€ per jaar
Vanaf 12 jaar tot …… 160€ per jaar
- familieleden op hetzelfde adres -20€ voor het 3de lid, 4de, 5de enz…..
- kansarmen (bewijs via sociaal huis)
- sociale problemen (bewijs via ocmw)
- UITPAS
- tijdelijke financiële problemen (bespreekbaar met de leraar)
Indien men aangesloten is kan men genieten van:
- verzekering
- alle karatetrainingen georganiseerd door Dai Nippon (Denderhoutem, Gooik en Denderleeuw)
- aangesloten bij de Karate Vlaanderen
- alle administratie wordt opgevolgd
- alle provinciale en federale trainingen zijn gratis
- deelnemen aan wedstrijden zijn gratis mits selectie van de trainers
- gradueringsexamen tot en met 1ste kyu zijn gratis