De Duitse schlager in Nederland en België

MICHAEL JUNIOR

°21.4.1986
We zijn er soms niet vies van om toch nog wat "recentere" vedetten te laten binnensluipen in onze website, denk maar aan Laura Lynn, die het schlagergenre in België een nieuwe elan gaf. Bij het opzet van deze website, was er ook een ander (West)vlaams talent in het schlagergenre actief, Michael Junior uit Eernegem. Intussen, we schrijven november 2006, is zijn ster echter reeds danig getaand, nochtans het begon mooi …
Michael  Veschuere werd op 21 april 1986 in Brugge geboren. Hij groeide op in een gezin van acht kinderen en alles veranderde voor hem als hij begin '98 in Oostende zijn idool, of was het dan van zijn ouders?, Helmut Lotti ontmoet. Hij en zijn manager Piet Roelen, raken danig onder de indruk van zijn stemgeluid en zijn présence. Eind '98 is het zover. Helmut brengt de dubbelCD "Helmut Lotti goes Classic, Final Edition/A Classical Christmass with Helmut Lotti" uit en op deze laatste kweelt hij met Michael Verschuere, inmiddels omgedoopt tot Michael Junior het hemelse "Panis Angelicus", solo zingt Michael "Stille nacht". Bij de opnames in de Mechelse St. Romboutskathedraal, krigt het publiek kippevel. Het vroeger reeds beproefde kindsterrecept, denk maar aan bij vb. Joselito, Heintje en recenter Jantje Smit, bevestigt opnieuw zijn deugdelijkheid. Een nieuw "wonderkind" is geboren … Piet Roelen weet, dat hij met kindsterretjes het ijzer moet smeden terwijl het heet is, want kindsterretjes krijgen sowieso de baard in de keel en zijn dus vlug "uitgezongen" … Er  wordt een full CD opgenomen, geproduced door Peter Koelewijn, in 2 versies, nl. een voor de Nederlandstalige en een voor de Duitstalige markt, resp. met "Droomland" en "Traumland" als titel. Beide versies halen goud. Op de CD staat o.a. "Il mondo" van Jimmy Fontana, bij ons ook bekende als "Un monde fait pour nous" in de versies van Hervé Villard en Richard Anthony. "Un monde fait pour nous » is trouwens de b-kant van « Capri c' est fini ». Het nummer wordt eerst als CD single uitgebracht. Duitse nummers op de "Traumland" zijn: "Edelweiss"uit de Sound of Music, "Wer kommt mit mir", de Duitse vertaling van "David' song" van The Kelly Family, "Ich liebe dich", "Nur die Schwäne wissen wo", een nummer van Peter Koelewijn en "Wär ich Zauberer".  In het zog van zijn idool Helmut Lotti trekt Michael de wereld rond en zingt tijdens de concerten van Helmut enkele van zijn nummers, begeleid door het Golden Symphony Orchestra. Ik herinner me nog hoe de kleine Michael na een van die concerten in het Casino-Kursaal van Oostende glunderend zijn CD stond te tekenen.
Met de puberteit kwam de onvermijdelijke stembreuk en in april 2002 wordt de CD "Musica é  la vita" uitgebracht waarop Michael met een mooie baritonstem bekende Italiaanse songs kweelt. Zoals zo vaak gebeurt, verdween met de kindstem echter ook het succes. Misschien was die Italiaanse piste niet de beste keuze, omwille van  te veel herinneringen oproepend aan dat wondermooie met kinderstem gezongen "Il mondo". Ondanks optredens in Funiculi, Funicula live zakt Michael weg in de vergetelheid. Er verschijnen geen CD' s meer en we horen hem nog zelden op de radio.
Uit de gewestelijke bladzijden van Het Nieuwsblad van 15 februari 2013 leren we dat Michael Verschuere samen met zijn vriendien Cindy Laforce in het West-Vlaamse Zedelgem woont er als magazijnier bij M-Design werkt, een fabrikant van designvuren. Hij nam in november 2012 deel aan de preselecties van Britain's Got Talent. Of hij al dan niet doorgaat zou hij eind februari vernemen. Met Helmut Lotti heeft hij nog een babbel gehad, een 3-tal jaar geleden, na een concert van hem.