St.-Kristoffel Londerzeel

Parochienieuws 2011

 

naamopgave 

Op 19 december vierden onze 11-jarigen hun naamopgave 

 meer weten

 

Kristus Koning

Op zondag 20 november vierde onze Chiro haar jaarlijks Christus Koning feest. Na het inoefenen van rasechte Chiro liedjes, vierden ze dit groot feest in de kerk met hun proost Julia Briers. Hierna werden ze beloond met een heerlijke maaltijd in de Chiro. En in de namiddag ging de waterpret verder in het zwembad van Dendermonde.

Advent en Welzijnszorg

Op 26/27 november begint de advent. Advent is een tijd van bezinning. Ook dit jaar vraagt Welzijnszorg om ons te bezinnen over "armoede" in eigen land. Onder de slogan 'Armoede is geen kinderspel' zetten ze armoede bij kinderen centraal. De kalender is daarbij een goede hulp. Hij is te koop aan 1,50 euro.

SOEP OP DE STOEP Koud weer! Zin in een lekkere tas soep? Op dinsdag 6 december, marktdag, zullen vrijwilligers van Welzijnszorg je een tas gratis aanbieden. Een vrije bijdrage wordt in dank aangenomen. Zo steun je het werk van Welzijnszorg

 

EERSTE COMMUNIE 2012

Wij zijn blij dat Tina Aelbrecht de verantwoordelijke wordt voor de eerste communie catechese 2012.

Samen met een groep vrijwilligers-catechisten zal zij de kinderen voorbereiden op deze mooie dag.

Veel dank.

 

meer info

 

De consensus in het westen is dat een opwarming met twee graden een haalbare kaart is. 

Die twee graden betekent echterhonger voor 400 miljoen mensen in het Zuiden, watertekort voor 3 miljard mensen en wereldwijde vissterfte. 

Dat is onaanvaardbaar. Daarom voerden we dit najaar actie rond de klimaatverandering.

Tot aan de klimaattop in Durban op 3 december 2011 bijt 11.11.11 zich vast in het klimaat.

Kijk wat jij kunt doen en onderteken je eigen klimaatakkoord.


Het rondgehaalde bedrag in Londerzeel centrum is iets meer dan vorig jaar. € 2949,13 tegenover € 2945,84 in 2010.

Het resultaat van de 3 andere deelgemeenten bedraagt: 
Londerzeel Sint-Jozef: € 474,15

Malderen: € 2095,58 

Steenhuffel € 851,07

Wat een totaal maakt van € 6369,93 tegenover € 6627,75 in 2010.

 

parochiefeesten

Op zaterdag 12 en zondag 13 november vierden we onze jaarlijkse parochiefeesten

Ik wil alle medewerkers aan de parochiefeesten van harte bedanken voor al het werk dat ze tijdens het weekend van de feesten geleverd hebben. Elk op onze plaats waren we onmisbaar. Het werd een fijn weerzien met heel veel mensen. De sfeer was goed en de opkomst meer dan behoorlijk. Ik hoop dat we nog heel wat jaren in dezelfde sfeer kunnen doorgaan.

Nogmaals hartelijk dank.

Maria Van Muylder en Rita Storme

Startdag Zendingsviering

Op 24 september zijn 41 enthousiaste 11-12 jarigen van start gegaan als voorbereiding op hun zendingsviering.

Het jaarthema "We go for God"  helpt deze jongeren samen voor God te kiezen en zal ze God beter leren kennen.

meer weten 

Eerste communie

Beste,

een 20-tal jaren was ik verantwoordelijk voor de eerste communie in onze parochie. 

Ik heb het aantal communiekantjes zien evolueren van meer dan 100 naar 57, van gezinscatechese naar groepscatechese. 

Ik heb een heel mooie tijd mogen beleven, veel mensen leren kennen en waarderen, heel veel dankbaarheid en vriendschap van de kinderen mogen ontvangen. Sinds 2 jaar ben ik contactpersoon in de parochie en word ik ook aangesproken voor andere zaken. 

In samenspraak met onze federatiepastoor Jan en de federatiecoördinator Daniël was de eerste communie van 2011 voor mij de laatste.  

Ik wil elkeen van jullie bedanken voor de fijne samenwerking en inzet. 

Mijn vraag naar jullie toe: Wie wil de taak van verantwoordelijke overnemen of ken je iemand die dit wil en kan doen? Laat het mij weten!   

Beste groeten en tot later,

Janin

brief aan ouders

KAV zomerfietstocht

Deze zomer ging de KAV elke maandagavond fietsen

meer foto's

82ste Voertuigenwijding

De jaarlijkse voertuigenwijding is weer voorbij en de succesvolle tendens houdt aan. Hieronder geven wij een paar cijfers van deelnemers, die deze editie tot een succes hebben gemaakt. 

Gespreid over de 2 dagen namen 207 fietsers deel. Er werden 397 auto's en hun bestuurders gewijd. 39 moto's, 152 vrachtwagens en 42 tractoren legden het parcours van de autowijding af. Het totaal aantal deelnemende voertuigen bedraagt daarmee 837. 

Ben je geďnteresseerd om nog een kleine sticker 2011 te ontvangen, dan kan je die gratis verkrijgen bij Christine De Smedt - Brusselsestraat, 27 - tel.052 30 45 17. Ook andere gadgets zoals vlaggetjes aan 4 euro, grote stickers aan 1 euro, noveenkaarsen aan 3 euro en muntjes aan 1 euro zijn er te verkrijgen. Je kan deze gadgets tevens kopen op de Londerzeelse jaarmarkt op 26 september, waar je onze stand kan bezoeken in de Mechelsestraat. 

Een financiële ondersteuning is steeds welkom op het rekeningnummer 438-0146381-25. De autowijding in 2012 heeft plaats op zaterdag 4 en zondag 5 augustus. Wij nodigen ook dan weer iedereen uit op deze editie, een mooie traditie ter ere van Sint Kristoffel.

meer info + foto's

Jaarlijks etentje KAV

Op zondag 12 juni – vaderdag en Pinksteren, hielden we ons etentje ten voordele van onze activiteiten. Zoals steeds konden we rekenen op een flinke opkomst van leden en vele sympathisanten. 

Ook een dikke merci aan alle bereidwillige medewerkers die er mede voor gezorgd hebben dat dit etentje een succes werd. 

Het kabouterkindje werd gewonnen door Mw Lydia Metdenancxt, die het gewicht van 3,150 kg . juist inschatte. Proficiat!

MEEZINGEN TIJDENS DE UITVAARTLITURGIEEN 

en dit naast het orgel dat bespeeld wordt door de orgelist. 

Kandidaten wenden zich tot Janin Van de Voorde (052 30 55 19) of Frans Donies (052 30 11 19)

De parochieploeg

De parochieploeg zoekt naar wegen om het functioneren van de gelovige gemeenschap aan bod te laten komen en zorgt ervoor dat vreugde, verdriet en alles wat mensen aangaat, gelovig geduid en onder verschillende vormen samen beleefd wordt. Zolang er vrijwilligers zijn, zal er parochie zijn. 

Bij uitbreiding ziet de parochieploeg het ook als haar taak iedere mens van de plaatselijke gemeenschap tot zijn recht te laten komen.

Concreet richt de parochieploeg haar inzet op ‘zorgdomeinen’, noden en verlangens die in de parochiegemeenschap aan de orde zijn:

  • zorg voor het voortbestaan en de bloei van de parochiegemeenschap
  • zorg voor het onthaal van nieuwe inwoners binnen de gemeenschap
  • zorg voor de aanpassing van het parochieleven aan de noden van de tijd
  • zorg voor de kwaliteit van het binnenkerkelijk gebeuren (liturgie)
  • zorg voor zieken, alleenstaanden, bejaarden, rouwenden, geestelijk noodlijdenden
  • zorg voor de religieuze dimensie bij jongeren
  • zorg voor diaconie.

Met ons vieren is het jammer genoeg niet mogelijk om voldoende onderdsteuning te bieden voor al deze domeinen. Omdat vele handen het werk lichter maken, willen wij daarom graag volgend werkjaar onze parochieploeg uitbreiden. Wie zich kandidaat wil stellen kan steeds iemand van de parochieploeg aanspreken.

An, Janin, Karel, Rita

 

 

FIETSEN

Geniet van de mooie zomeravonden en fiets elke maandag mee met KAV - Jong-KAV

start op maandag 2 mei

Vertrek: Gildenhuis om 19.30 u. (vanaf augustus 19.00 u.)
Perfect voor de conditie en het goed humeur. Breng ook je partner mee en geniet samen van een heerlijk fietstochtje in fijn gezelschap. We fietsen ongeveer 20-25 km. met een gezellige drinkstop onderweg.
Deelname is gratis, de KAV leden en hun inwonende gezinsleden zijn verzekerd. Aan nog-niet-leden wordt gevraagd om vooraf contact op te nemen met Ghislaine 052 30 33 25 of www.kav.be/Londerzeel

 

Ook KVLV-Londerzeel viert feest!

KVLV, De grootste vrouwenorganisatie in Vlaanderen, viert feest en dat een heel jaar lang!


2011 is een bijzonder jaar voor KVLV: onder het thema 'eeuwige passie' maken we de overgang naar een nieuwe eeuw dynamische vrouwenbeweging. Je zal geregeld van ons horen!
KVLV is springlevend en dat willen we laten zien.

Op zaterdag 21 mei 2011 vierden we ons eeuwfeest met een groot KVLV-Event te Leuven.

lees verder

 

KAV  14 mei

Dagje Planckendael voor onze alleenstaanden

 Al had Frank minder goed weer voorspeld, toch waren de weergoden ons uiterst goedgezind (hebben onze “singles” een streepje voor?). Na een gezellige boottocht kwamen we rond 10.30 u. aan in Planckendael. Daar beleefden we een unieke dag midden de natuur en de dieren. Tussen al het moois zagen we jonge giraffen en kleine ooievaars. Natuurlijk hadden we plezier bij de apen. Toen op de middag de honger begon te knagen, kozen we een gezellige eetgelegenheid en genoten van het zonnetje en het lekkere eten. We wandelden in een paar uur door Europa, Oceanië, Amerika, Afrika en Azië. Rond 17.00 u. namen we de boot terug naar Mechelen en zo verder de trein naar Londerzeel.

Een uiterst geslaagde dag waar iedereen van genoten heeft. Wie er niet was had het traditionele “ongelijk” en we kijken al uit naar volgend jaar.

PAASKUIS

De kerk was weer zeer net, je kon de boenwas ruiken en in het koperwerk kon je je spiegelen.

Wij willen alle mensen bedanken voor hun kleine of grote inzet.  

Koster Luc Barbaix nodigt alle medewerkers van de grote paasschoonmaak uit voor een gezellig samenzijn met een kop koffie en oliebollen op woensdag 25 mei om 14.30 u. bij hem thuis - Rozenstraat, 12. Van harte welkom!

MUURKAST

De informatie over overlijdensberichten van personen waarvan de uitvaartplechtigheid plaats vindt in de St.Kristoffelkerk, maar waarvan de familie gekozen heeft voor een begrafenisondernemer buiten de St.Kristoffelparochie, werd tot op heden niet centraal opgehangen.

Voortaan kan men alle overlijdensberichten, ongeacht de keuze van de begrafenisondernemer, lezen in het overdekt infobord links van de ingangspoort van de St.Kristoffelkerk.

 

VASTEN EN BROEDERLIJK DELEN

Op 8 maart begon de vasten. Het is een intense tijd, vol kansen om in je leven de ramen open te gooien, om nieuwe horizonten en wereldwijde buren te ontdekken. 

Alleen kunnen we de veertigdagentijd niet aan. We hebben hulpmiddelen nodig om deze tijd bewust te beleven en tot verdieping, versobering, verzoening en solidariteit te komen. We bieden in onze parochie enkele mogelijkheden aan.

Eén ervan is de vastenkalender van Broederlijk Delen. Hij geeft je een duwtje in de rug, met onderwerpen waar je niet onverschillig bij blijft. In een maatschappij vol overvloed is vasten immers ook: durven kiezen en delen.Veertig dagen lang kan hij een “compagnon de route” zijn. Elke dag biedt hij in woord en beeld een stevige doordenker die tot verstilling en verdieping leidt.

Vrijdag 18 maart hield Virgo Sapiens zijn traditionele, gesponsorde Vastenvoettocht. De honderden deelnemers vormden een indrukwekkende groep van jonge mensen op weg voor het goede doel.

Eveneens op 18 maart hielden we het 5e jaar op rij een succesvolle koffiestop aan Colruyt. Heel wat klanten hielden halt aan de stand van Broederlijk Delen, voor een gezellig babbeltje en een lekkere tas koffie. De vrije bijdragen brachten 360 euro op.

Op woensdag 23 maart was er een infoavond over de campagne van BD

De vieringen in de kerk op 2 en 3 april stonden in het teken van Broederlijk Delen, en de homilie werd gehouden door Wilfried Van Campenhout uit Meise.

Naar jaarlijkse gewoonte doen wij tijdens de vastentijd een huis-aan-huis omhaling ten voordele van Broederlijk Delen.  Tijdens het weekend van 1 tot 4 april werden de omslagen met de giften opgehaald door de vrijwilligers. De omhaling heeft 7.814 euro opgebracht, 330 euro minder dan in 2010, maar toch weer een prachtig resultaat.

Hartelijk dank aan alle milde schenkers en aan de 70 medewerkers die de omhaling gedaan hebben.

Dit jaar vieren we bovendien 50 jaar BD (meer info)

Dit jaar stond Burundi in de kijker. De opbrengst van de omhaling gaat naar de projecten in dat land, maar ook naar de 230 andere projecten van Broederlijk Delen in de derde wereld.  

Kruisoplegging zendingsviering

Op zondag 20 februari vierden onze jongeren hun kruisoplegging als voorbereiding op de zendingsviering van 29 mei

meer foto's

Vrijwilligersfeest

Onze parochie telt vele vrijwilligers (voorgangers, lectoren, liturgische werkgroepen, helpers in en voor de kerkgemeenschap, helpers parochiefeesten, .....) en de parochieploeg wil ze bedanken voor hun belangloze inzet. 

75 mensen waren aanwezig op ons vrijwilligersfeest op 27 januari en de sfeer zat er dik in na een glaasje wijn bij het kaasbord.

Wij danken iedereen die op het einde een handje toestak bij het opruimen en de afwas.

EERSTE COMMUNIE 2011 

66 kinderen zijn ingeschreven.

12 catechisten zullen deze kinderen begeleiden naar hun eerste communie. Wij willen hen van harte danken. 

De eerste samenkomst voor de kinderen was op 26 januari van 14.00 u. tot 16.00 u. in het Gildenhuis.

meer info

meer foto's

 

 

                                       

U kunt vragen of opmerkingen over deze website verzenden via deze knop:  kristoffellonderzeel@gmail.com
Laatst bijgewerkt:
13/10/2013

www.londerzeel.tk