Te warm weer om de oogst te bewaren?

Zoals al gemeld een paar dagen geleden (in dit bericht) bewaren de meeste groenten nu waarschijnlijk nog het best op het veld. Wie zijn groenten in de schuur of tuinhuis moet bewaren zal al snel vaststellen dat het daar eigenlijk veel te warm is. Sommige groenten zoals aardappelen zullen onder deze warme omstandigheden makkelijk opnieuw schieten.
Ook in de pers maakt men vandaag gewag van dit probleem "De hoge temperaturen dit najaar zijn nadelig voor de aardappeloogst. De aardappels liggen opgeslagen in schuren, waar het te warm en te vochtig is om ze lang goed te houden. Dat schrijft de Telegraaf dinsdag. Volgens de voorzitter van vakbond Akkerbouw LTO Nederland ontkiemen de aardappelen opnieuw, omdat het ‘gewoon zomer’ is.
(Update : volgens het artikel van 6 november in Het Nieuwsblad Aardappelen zijn nu moeilijk te bewaren is die vrees echter meestal ongegrond)
“Voor telers van uien, penen en bloembollen spelen dezelfde problemen”, zegt hij. De meeste telers gebruiken ventilatoren, die nu warme lucht naar binnen blazen. Boeren die airconditioning hebben, kunnen wel het klimaat in de schuur regelen, maar zien de energierekening stijgen.
Artikel gebaseerd op bericht in Nieuws.nl

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen