Zaaien of planten onmogelijk, veel waterschade aan de jonge gewassen [AGRI PRESS BENELUX]

".....Een aantal vaststellingen op woensdag lieten concluderen dat over de ganse Benelux de waterschade ten gevolge van de overvloedige neerslag van de jongste dagen op veel velden zeer ernstig is. De uiteindelijke omvang van de schade zal mede bepaald worden door het weer van de komende dagen. Korstvorming kan fataal zijn.
Indirect is er schade omwille van de ontoegankelijkheid van de velden. De risico's voor veronkruide velden, dure behandelingen in naopkomst en oprukkende phytoptora nemen zienderogen toe. Bovendien laat de werking van de toegediende herbiciden te wensen over.
Uiteindelijk is er ook het verlies aan groeidagen, door de hagelschade, door het niet kunnen uitzaaien van de resterende percelen en vooral op die percelen die zullen moeten herzaaid worden. En dat dreigen er verschillende duizenden, mogelijks tienduizenden, hectaren te worden. Bieten, cichorei, maar ook vlas en groente staan na gisteren op de lijst. Ook wordt in de zwaardere gronden gevreesd voor de ingezaaide maïs....."
Lees verder [AGRI PRESS BENELUX]:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen