Mini bloemkool wordt gepromoot

Vanaf dit voorjaar stijgt het aanbod minibloemkolen onder het Flandria-label. Hiermee speelt men in op de maatschappelijke trend van het groeiende aantal alleenstaanden en kleinere gezinnen. Dergelijke gezinnen vinden gewone bloemkolen vaak te groot.
De minibloemkolen zijn geen echte primeur. De tuinders teelden deze kleinere exemplaren in het verleden al, maar toen konden ze het Flandria-keurmerk nog niet krijgen. Dat was exclusief gereserveerd voor de klassieke grote en zware bloemkolen. Maar daar komt nu verandering in.
Voortaan kunnen kleinere bloemkolen met een overlangse diameter vanaf minimum 16 cm ook het Flandria-keurmerk krijgen, uiteraard op voorwaarde dat ze aan dezelfde strenge kwaliteits- en productievoorwaarden van het keurmerk voldoen. In de praktijk duidt dit op een milieubewuste en voedselveilige teelt, een egale witte kleur, topkwaliteit inzake versheid en stevigheid, traceerbaarheid en interne en externe controles.
De kleinere Flandria-bloemkolen zullen het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Tussen nieuwjaar en half mei zijn ze afkomstig uit de teelt onder glas. Daarna wordt ze gevolgd door exemplaren uit volle grond en door licht vorstbestendige winterrassen. "
(Bron : VILT - Vlaams Informatiecentrum over Land- en Tuinbouw )

Labels:

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' op de Belgische Google-startpagina »

Volg de nieuwste berichten van 'Groenten in het Nieuws' bij de Nederlandse Google-startpagina » 
WWW   Deze site

Serie Groenten in Potten

Meloenen kweken

Courgettes telen

Tomaten telen

Aardappelen telen

Paprika's kweken

Bloemkolen kweken

Ajuin telen