De Duitse schlager in Nederland en België

C. JERÔME

°21.12.1946  +14.3.2000
C. Jerôme werd als Claude Dhotel in Parijs geboren en bracht zijn jeugd door bij zijn grootouders in Lotharingen, nl. In Champenoux, bij Nancy. Op 17-jarige leeftijd trekt hij naar zijn geboortestad, waar hij via « Le Golf Druot » in contact komt met de Franse platenproducer Jean Albertini, die hem het pseudoniem C. Jerôme aanmeet.
Zoals vele Franse vedetten in die periode, lees hierover meer bij Françoise Hardy, is zijn de radiozender Europe 2 en het blad « Salut les Copains » verantwoordelijk voor de opgang van deze mooie jongen. Zijn eerste groot succes is « Kiss me »  uitgebracht in 1971 en succesrijk in '72, werden  gevolgd door « Himalaya » en « C' est moi ». « Kiss me » en « Himalaya » werden eveneens in het Duits uitgebracht en scoorden hoog in de Duitstalige landen. Hiervoor kreeg  C. Jerôme van Radio Luxemburg de « Goldenen Sendeturm ».
Het topjaar 1972 kon C. Jerôme later nooit meer evenaren. In 1985 scoort hij wel nog in Frankrijk een smash hit met de slow « Et tu danses avec lui », een van mijn favoriete nummers. Het nummer is evenwel buiten Frankrijk relatief onopgemerkt gebleven.
In 1995 zien we hem nog op de Franse zender TF1 in de uitzending « Vivement dimanche » van Michel Drucker, waarin hij de rubriek  « Souvenirs » presenteert.
In 1997 wordt hij de eerste maal aan een tumor geöpereerd. Hij overlijdt op 14 maart 2000 op 53-jarige leeftijd.

Meer info op zijn officiële website http://www.c-jerome.com/